Όχι στα λιποδιαλυτικά - ΚΙΝΔΥΝΟΣ!!! (γράφει ο TOM J. STORE)

To άρθρο αυτό διαβάστηκε 11497 φορές.Γράφει ο Tom J. Store, συγγραφέας του βιβλίο "Δίαιτες από όλο τον κόσμο", εκδόσεις Οξυγόνο.gr www.oxigono.gr. Μετάφραση - επιμέλεια: Χρήστος Νικολαΐδης.


Χθες πήγα να δω τη φίλη μου την Έλενα στο νοσοκομείο. Είχε εισαχθεί εξ αιτίας σοβαρής καρδιαγγειακής πάθησης. Το λίπος είχε φράξει αρτηρίες.

Τι πιο φυσικό για μια χοντρή γυναίκα. Όχι, δεν θα είμαι πολιτικά ορθός. Η Έλενα δεν ονομάζεται ευτραφής, δεν ονομάζεται πάνω από το μέσο όρο βάρους. Ονομάζεται Έλενα η χοντρή.

Δεν κατηγορώ κάποιον/α για το χρώμα του - δεν φταίει αυτός/ή.
Δεν κατηγορώ κάποιον/α για το ύψος του - δεν φταίει αυτός/ή.
Δεν κατηγορώ κάποιον/α για το γελοίο όνομά του - δεν φταίει αυτός/ή.

Το πάχος της, όμως η Έλενα το δημιούργησε μόνη της. Δεν είναι τα γονίδια. Δεν υπάρχει γονίδιο πάχους.

Τα πράγματα είναι απλά: με αέρα δεν παχαίνει κανείς (παρά μόνο τα μπαλόνια). Με μία μπουκιά ψωμί την ημέρα αδυνατίζεις και στο τέλος πεθαίνεις από ασιτία. Δεν γίνεσαι βουβάλι. Το λέω αυτό επειδή οι περισσότερες υπέρβαρες (μάλλον είναι συνεννοημένες) μου δικαιολογούνται ως εξής "-Δεν φταίω εγώ, είναι το σκαρί μου έτσι. Δεν τρώω τίποτα και παχαίνω. Σήμερα μια φέτα ψωμί έφαγα όλη κι όλη".

Η Έλενα, όμως, το προχώρησε ακόμη παρά πέρα. Μετέτρεψε το λίπος της σε φονικό - αυτοκτονικό όπλο. Πώς; Αγόρασε παραφαρμακευτικά χάπια λιποδιάλυσης. Και όπως κάθε απελπισμένος άνθρωπος (που αντί να πάει σε έναν ψυχολόγο και να λύσει τα προβλήματα που τον/την εξαναγκάζουν να τρώει τόσο πολύ και να μην μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του) έπαιρνε και παραπάνω από τη συνιστώμενη δόση, για να ενεργήσουν πιο γρήγορα.

Το πρόβλημα με τα λιποδιαλυτικά χάπια - σιρόπια - σκευάσματα όμως είναι άλλο, όπως μου εξήγησε ο γιατρός της Έλενας: Το λίπος, όταν υπάρχει και συσσωρεύεται δεν μας κάνει ιδιαίτερο κακό (εκτός αν σκεφτείς ότι μας ασχημαίνει και ότι μας αναγκάζει πολλές φορές να κινούμαστε λιγότερο). Η συσσώρευση του λίπους είναι μια φυσική λειτουργία του υγιούς οργανισμού. Αποθηκεύει ενέργεια για τις δύσκολες ημέρες.

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν το λίπος αρχίσει να κυλάει μέσα στο αίμα, όπως γίνεται όταν παίρνουμε λιποδιαλυτικά σκευάσματα. Το λίπος φεύγει από τα τοιχώματα και αρχίζει να τρέχει στις αρτηρίες και να τις φράζει. Και πάρτην κατω την Έλενα και την κάθε Έλενα που παίρνει λιποδιαλυτικά σκευάσματα.

Το λίπος, μου εξήγησε ο γιατρός, πρέπει να καίγεται και όχι να κυκλοφορεί στο αίμα.

Όπως γράφω και στα βιβλία μου, σκεφτείτε τον οργανισμό σας σαν το λογαριασμό της τράπεζας. Αν βάζετε περισσότερα λεφτά από αυτά που βγάζετε τότε θα φουσκώνει. Αν βγάζετε περισσότερα από αυτά που βάζετε, τότε θα αδυνατίσει.

Tom J. Store
 


Copyright 2005-2017 tsoukali.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή και μετάδοση έστω και μίας σελίδας του παρόντος site, κατά παράφραση ή διασκευή με οποιονδήποτε τρόπο (Ν 2121/93 άρθ. 51).

Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τις δημόσιες υπηρεσίες, βιβλιοθήκες, οργανισμούς, sites κ.λπ. (άρθ. 18). Οι παραβάτες διώκονται (άρθ. 13) και τους επιβάλλονται κατάσχεση, αστικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το νόμο (άρθ. 64-66).Κλείσε ραντεβού με Ψυχολόγο με 30 ευρώ μόνο!

AGXOS