ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΛΑΚΙ

Παραδοσιακή σπιτική νοστιμιά


Ανήκει στην κατηγορία: ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 72175 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 489 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό παστό μπακαλιάρο
½ κιλό ώριμες ντομάτες
½ κούπα λευκό κρασί (όχι ρετσίνα)
½ κούπα ελαιόλαδο
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδου
Μαϊντανό (αν πάρετε ψιλοκομένο τότε 2 κ.σ.)
Αλάτι
Πιπέρι (μαύρο) σε σκόνη και σε κόκκους
 
Πως το κάνουμε:
Το βράδυ κόβουμε τον μπακαλιάρο σε 5 μερίδες και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό για να ξαλμυρίσει. Αλλάζουμε το νερό ανά μισή ώρα για 3 φορές και τον αφήνουμε όλο το βράδυ.
Το άλλο πρωί αλλάζουμε το νερό και μετά από μία ώρα το αλλάζουμε και πάλι.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες για τσιγάρισμα.
Αποφλοιώνουμε τις τομάτες και σε ένα μπολ τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Σε μια κατσαρόλα με μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε ½ κούπα ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Τσιγαρίζουμε κι ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα.
Μόλις χρυσαφίσουν ρίνουμε τις αποφλοιωμένες και κομμένες ντομάτες, μισή κούπα λευκό κρασί (όχι όμως ρετσίνα), δύο κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό και πιπέρι (6-8 κόκκους και με το χέρι λίγο τριμμένο).
Ανακατεύουμε για δύο λεπτά και δοκιμάζουμε το αλάτι.
Πρέπει να είναι λίγο λιγότερο από αυτό που μας αρέσει (γιατί θα εξατμιστεί το νερό και θα ενισχυθεί η γεύση του).
ΠΡΟΣΟΧΗ! Αλάτι από αλάτι - μάρκα από μάρκα διαφέρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στην ισχύ του.
Μόλις πάρει βράση χαμηλόνουμε τη φωτιά στο χαμηλό (ίσα που να βράζει), κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 20 λεπτά.

Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τον μπακαλιάρο μέσα του.
Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 με 25 λεπτά περίπου.
Αν θέλετε να βγει ζουμερό τότε σκεπάστε το με ένα αλουμινόχαρτο ή στα 15 λεπτά ρίξτε ένα κρασοπότηρο ζεστό νερό μέσα στο ταψί. 

ΜΗΝ βάλετε ντομάτες μέσα. Θα απορροφήσουν τη γεύση.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ 2% ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ 1,2% ΚΑΙ ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ

και μάλιστα με πολυ δόλιο τρόπο.


ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ

Ατέλειωτο σύμπαν, μεγάλος πλανήτης, αλλά ο Θεός επέλεξε να λειτουργήσει μόνο στη μέση ανατολή


ΑΔΩΝΙΣ ΘΑΤΣΕΡ

Ο γνωστός μας ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ (ADONIS) μεταμορφώθηκε από λαϊκό ήρωα του internet σε Μαργαρίτα Αντωνία Θάτσερ!!!


Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΣΙΟΥ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ PHOTOSHOP


Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΡΟΔΟΤΩΝ

Δείτε τι έκανε ο κάτοικος αυτού του δρόμου στην πινακίδα ονομασίας της οδού ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ


Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΤΥΣΗ...

...ΑΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ!


ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ΜΕ ΣΚΟΙΝΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΛΕΨΟΥΜΕ

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ!


ΟΛΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ


ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΤΡΑΓΓΑΛΗΣΑΝ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN ΕΠΕΙΔΗ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΕΙ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ

Δεν (υπ)άκουγε τους αστυνομικούς και ΤΟΛΜΗΣΕ να τους πει ΜΗ Μ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΤΟ ΝΑΙ-ΟΧΙ. Στη χώρα των διαπραγματεύσεων

Ναι είναι καλό, Όχι δεν είναι καλό...


ΤΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ

Ιστορικό μυθιστόρημα με όλα τα φόντα να γίνει best seller


Το Γεύμα

Το έκανα… για να δεις. Γιατί άλλο πράγμα είναι να σου λένε κι άλλο να βλέπεις με τα μάτια σου


ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ – ΟΡΘΟΦΩΝΙΑ

Για να μιλάμε σωστά και καθαρά


ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το καλύτερο βιβλίο κβαντομηχανικής για τον νεοεισερχόμενο


FrontPage 98 - Δημιουργήστε Web sites πανεύκολα και δυναμικά

Τα βιβλία Πληροφορικής δεν είναι σαν τα κρασιά!


ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ

Η ζωή είναι μικρή. Να φιλάς αργά, να γελάς τρελά, να αγαπάς αληθινά και να συγχωρείς γρήγορα.


ΜΑΜ

Ένα αφήγημα για αυτό το ζόρικο πράγμα που το λένε ενηλικίωση


ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ECDL