Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

Η συνταγή της Θεοπούλας για μια μοναδική και πλούσια κασερόπιτα


Ανήκει στην κατηγορία:
Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 6207 φορές
εκτυπώθηκε: 177 φορές

Τι θα χρειαστούμε:
(για 1 ταψί κουζίνας τετράγωνο)


Για το φύλλο:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 σόδα (ανθρακούχο νερό)
λίγο ξύδι
λίγο αλάτι
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
λίγο νερό

 

Πως το φτιάχνουμε:

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.

Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8- 10 ίσα μέρη και ανοίγουμε αντίστοιχα φύλλα.

Βουτυρώνουμε το ταψί και βάζουμε ένα φύλλο το οποίο θα προεξέχει από το ταψί.

Το λαδώνουμε και συνεχίζουμε και βάζουμε το επόμενο φύλλο, το βουτυρώνουμε και αυτό και συνεχίζουμε μέχρι να βάλουμε τα μισά φύλλα της ζύμης.

Τότε βάζουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε να βάζουμε τα φύλλα βουτυρώνοντας τα κάθε φορά.

Ενώνουμε το τελευταίο φύλλο με το πρώτο βρέχοντας με λίγο νερό τις άκρες για να κολλήσουν μεταξύ τους.

Χαράσσουμε την πίτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα.

 

Για τη γέμιση:

800γρ.κίτρινα τυριά (250γρ.κασέρι + 550γρ.γλυκά τυριά όπως έμενταλ, γκούντα)
μαύρο και κόκκινο πιπέρι
4 αυγά

 

Πως το φτιάχνουμε:

Περνάμε τα τυριά στον χοντρό τρίφτη και τα ανακατεύουμε με τα αυγά και τα πιπέρια.

 

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ: Αντί να βάλουμε όλη τη γέμιση στη μέση μπορούμε να βάζουμε λίγη ανάμεσα στα φύλλα.

 

Συνταγή από την Θεοπούλα, Καλλικράτεια


Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;