tsoukali.gr συνταγές μαγειρικής με υλικά που έχουμε όλοι
ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ
ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ
ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ
ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΚΡΕΑΤΟΜΑΝΙA
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ
ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ
ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ
FINGER FOOD
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ
ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΤΑΣ
VEGETARIAN
ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ
KIDS RECIPES
ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Ένα τσουρέκι για τους μικρούς και τους μεγάλους λάτρεις της πραλίνας σοκολάτας


Ανήκει στην κατηγορία:
ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 10290 φορές
εκτυπώθηκε: 435 φορές

Τι θα χρειαστούμε:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι φουντούκια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα
2 κουταλιές της σούπας μερέντα
1 πορτοκάλι, ξύσμα και χυμό
½ κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
1 βανίλια
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
3 αυγά
1 κρόκος αυγού
Αμύγδαλο φιλέ

 

Πως το φτιάχνουμε:

Διαλύουμε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι χλιαρό φρέσκο γάλα και μια κουταλιά σούπας ζάχαρη και αφήνουμε το μίγμα για 15 λεπτά σε ζεστό μέρος.

Χτυπάμε στο γουδί ή στο μπλέντερ το μαχλέπι με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τη βανίλια.

Λιώνουμε το βούτυρο και κοσκινίζουμε το αλεύρι.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό του.

Όταν φουσκώσει η μαγιά την αδειάζουμε στο αλεύρι στο οποίο προσθέτουμε το μίγμα των αυγών και το μαχλέπι.

Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 45 περίπου λεπτά.

Χοντροκόβουμε τα φουντούκια και τους προσθέτουμε την κανέλα.

Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, το χωρίζουμε στα δυο και κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε ένα ορθογώνιο φύλλο πάχους ενός εκατοστού.

Απλώνουμε στο κάθε ένα από μια κουταλιά πραλίνα σοκολάτας (τύπου μερέντα) και προσθέτουμε από πάνω τα φουντούκια.

Αρχίζουμε και τυλίγουμε σε ρολό το φύλλο από τη μακριά του πλευρά.

Αν είναι πολύ κοντό το τραβάμε από τις άκρες να μακρύνει λίγο. Παίρνουμε τα δύο ρολά και τα τυλίγουμε το ένα γύρω από το άλλο ώστε να ενωθούν μεταξύ τους.

Αφήνουμε το τσουρέκι να φουσκώσει σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.

Το αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και ρίχνουμε από πάνω λίγο αμύγδαλο φυλέ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.

Αν πάρει χρώμα πριν τελειώσει ο χρόνος το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί και άλλο.


Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;



ΟΙ 5 ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ
ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ




hypnosis

PARAMYTHIA GIA KALHNYKTA





Γραφείο Ψυχολόγου
Διαφημιστείτε στο Tsoukali.gr

Κάντε κλικ εδώ για το Tsoukali Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

Cooks.gr www.cooks.gr Oλες οι συνταγές στα γρήγορα
MAD CAT Εισαγωγή Ιταλικών Γυναικείων Ρούχων. Πώληση Χονδρική - Λιανική
Αιόλου 37 και Βορέου γωνία. Τηλ.: 6993217943

DAL ART έργα τέχνης