Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ

ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΕΥΣΗ, ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ


Ανήκει στην κατηγορία:
ΚΡΕΑΤΟΜΑΝΙΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 31954 φορές
εκτυπώθηκε: 322 φορές

Τι θα χρειαστούμε:

Μια σούβλα πάχους 3 εκατοστών το πολύ, κατά προτίμηση τετράπλευρη
Χοιρινό κρέας (ποσότητα ανάλογα με τη ...σουβλα μας) από διάφορα μέρη (να υπάρχει λίπος)
Αλάτι
Πιπέρι (μαύρο)
Ρίγανη

 

Πως το κάνουμε:

Κόβουμε τα κρέατα έτσι ώστε να έχουν μέγιστο πλάτος τα 12 εκατοστά και μέγιστο πάχος τα 4 εκατοστά. Ποιο μεγάλα κομμάτια θα αφήσουν το κρέας άψητο στο κέντρο.
Αλατίζουμε τα κρέατα λίγο παραπάνω από ό,τι πιστεύουμε ότι χρειάζεται, περίπου μισή ώρα πριν από το σούβλισμα. Ρίχνουμε και το πιπέρι (μαύρο ή και πράσινο).
Σουβλίζουμε τα κρέατα το ένα μετά το άλλο και τα τοποθετούμε όπως μια στίβα πιάτα και σχετικά σφικτά.
Έχουμε ανάψει τα κάρβουνά μας πιο πριν και τοποθετούμε το κοντοσούβλι στην ψηστιέρα. Στο σημείο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κοντοσούβλι τραβάμε τα κάρβουνα δεξιά κι αριστερά, έτσι ώστε τα λίπη που θα πέφτουν κάτω να μην αρπάζουν φωτιά. Δηλαδή τα κάρβουνα είναι εκατέρωθεν του κοντοσουβλίου.
Γυρίζετε που και που το κοντοσούβλι για να ψηθεί ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Σε 45 λεπτά περίπου θα έχετε το πιο καλοψημένο κρέας που είχατε φτιάξει ποτέ.
Για να το αφαιρέσετε από τη σούβλα θα πάρετε ένα ταψί ψησίματος, θα ακουμπήσετε πάνω τη σούβλα και θα αφαιρείτε ένα - ένα τα κομμάτια. Αφού τα βγάλετε τα βάζετε σε ένα μπολ. Προσοχή καίει.

ΚΟΛΠΑΚΙ! Αν βιαστήκατε να το βγάλετε και είναι λίγο ωμά τα κρέατα και οι γυναίκες της παρέας απειλούν να μην το φάνε περάστε τα για 2 με 3 λεπτά στο φούρνο μικροκυμμάτων.

Τώρα μπορείτε να ρίξετε τη ρίγανη. Δοκιμάστε ένα κομμάτι για να δείτε το αλάτι. Αν χρειάζεται κι άλλο προσθέστε ή αν έχετε υπερτασικούς στο σπίτι αφήστε τον καθένα να προσθέσει μόνος του αν το επιθυμεί (ή αν το επιτρέπει ο γιατρός).

Και κάτι σημαντικό. Για να ανάψουν αμέσως τα κάρβουνα πρέπει να έχετε ξυλάκια (δεν είναι ανάγκη να είναι ειδικά) σαν μολύβια ή και πιο παχιά και να τα βάλετε σε διάταξη #  (σαν πύργο). Στο κέντρο βάλτε ένα από αυτά τα λευκά προσανάμματα και γύρω γύρω ακουμπήστε τα κάρβουνα. Αφήστε μια μικρή τρύπα στο κέντρο. Φτιάξατε κάτι σαν ηφαίστειο από ξύλα και κάρβουνα. Με τον μακρύ αναπτήρα (που είναι για το πετρογκάζ) ή με οινόπνευμα και αναπτήρα (προσοχή μην καείτε) βάλτε φωτιά και ...αφήστε την. Σε 15 με 20 λεπτά θά έχετε μια περίφημη θράκα, χωρίς να ασχοληθείτε καθόλου μαζί της. Απλά ανακατώστε τα κάρβουνα και είστε έτοιμοι. 

Ενδέχεται να σας ενδιαφέρουν και τα:
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΖΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ
ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

 


Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;