o-ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ o-ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ o-ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ o-ΠΕΡΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ o-ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ o-ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ o-ΠΕΡΙΕΡΓΑ o-ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
tsoukali.gr συνταγές μαγειρικής με υλικά που έχουμε όλοι
o-ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ o-ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ o-ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ o-ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΤΑΣ o-ΚΡΕΑΤΟΜΑΝΙΑ o-KIDS RECIPES

o-FINGER FOOD o-ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ o-ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ o-VEGETARIAN o-ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ o-ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ

ΤΥΡΟΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ (πραγματικό)
ΤΥΡΟΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ (πραγματικό)
ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ VINAIGRETTE
ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ VINAIGRETTE
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΓΙΑ ΚΟΡΜΟΥΣ - ΛΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΓΙΑ ΚΟΡΜΟΥΣ - ΛΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ
ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΡ
ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΡ
ΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ (και φέτα)
ΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ (και φέτα)


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ


Ακάκιε ...τα μακαρόνια να είναι με κόκκινη σάλτσα!






Ανήκει στην κατηγορία:
VEGETARIAN

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 86322 φορές
εκτυπώθηκε: 198 φορές

Τι θα χρειαστούμε:

Για τη σάλτσα: 

1½ κ.σ. ελαιόλαδο
250γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (στυλ pumaro)
250γρ. τριμμένη ντομάτα (χωρίς φλούδα)
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι (μεσαίο μέγεθος) 
1½ κ.σ. αλάτι 
Λίγο βασιλικό 
1½ κ.γ. ζάχαρη 

Για τα μακαρόνια: 

1 πακέτο μακαρόνια 
1½ κ.σ. αλάτι 
Τη σκελίδα σκόρδου από πριν
1 κ.σ. λάδι 

Καλλιτεχνική Διαδίκασία:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να βράζει μπόλικο νερό για τα μακαρόνια. 
Σε μια άλλη κατσαρόλα, πιο μικρή σε μέγεθος, βάζουμε 1½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (π.χ. στη δική μου κουζίνα που το μέγιστο είναι το 3, το βάζω στο 2).

Κόβουμε το κρεμμύδι σε κύβους.

Καθαρίσουμε τη σκελίδα σκόρδο και την κόβουμε στα 4.

Όταν ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι τις φέτες σκόρδο και τις αφήνουμε να τσιγαριστούν. Στο μεταξύ αν έχει αρχίσει να βράζει το νερό για τα μακαρόνια, ρίχνουμε το αλάτι και περιμένουμε.

Μόλις ροδίσουν οι φέτες σκόρδο τις βγάζουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα για τα μακαρόνια (στο νερό που βράζει)!

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι.

Αν το νερό έχει πάρει βράση ρίχνουμε και τα μακαρόνια. Ρίχνουμε και 1½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά. 
Στο κατσαρολάκι για τη σάλτσα που έχει τώρα το λάδι και τα κρεμμύδια ρίχνουμε 250 γραμμάρια χυμό ντομάτας και 250 γραμμάρια τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κ λίγο νερό (όχι πάνω από μισή κούπα του καφέ).

Αν έχουμε πελτέ, τότε σε 200 γραμμάρια νερό διαλύουμε μισή κουταλιά της σούπας πελτέ. Αν ΔΕΝ έχουμε και τομάτα (εργένηδες γαρ) τότε αντί για όλα αυτά, σε 400 γραμμάρια νερό διαλύουμε μια κοφτή κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας (κύκνος π.χ.)

Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι (με φειδώ, ρίχνω - δοκιμάζω).

Αφού αρχίσει να κοχλάζει ο χυμός ντομάτας ρίχνουμε 1½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, λίγο βασιλικό και ανακατεύουμε. 
Ταυτόχρονα ρίχνουμε κ τον βασιλικό. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει χωρίς καπάκι ενώ κάθε τόσο την ανακατεύουμε.

Σε περίπου 10-15 λεπτά τα μακαρόνια και η σάλτσα πρέπει να είναι έτοιμα.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια. Στην άδεια κατσαρόλα ρίχνουμε μία κουταλιά στης σούπας βούτυρο και βάζουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά.

Μόλις βράσει το βούτυρο βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε γρήγορα να πάει παντού το βούτυρο και να μην κολλήσουν στον πάτο τα μακαρόνια.

Αν θέλουμε κάτι πιο ιδιαίτερο για τη σάλτσα, όταν είναι ακόμα ζεστή, ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας τυρί φιλαδέλφεια ή παρμεζάνα ή γκούντα (θα κάνει κλωστές τυριού).

Μη φοβάστε. Κάντε πειράματα! 

 



Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!



Σου άρεσε η συνταγή; Ε, κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αλλαγή πλάτους οθόνης

Θεραπευτικά παιχνίδια ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Κλείσε ραντεβού με Ψυχολόγο με 30 ευρώ μόνο!



AGXOS

Οι καλύτερες συνταγές σοκολάτας

Παραμύθια για Καληνύχτα

Το νέο βιβλίο της Νένας Γεωργιάδου

Cooks.gr www.cooks.gr Oλες οι συνταγές στα γρήγορα
MAD CAT Εισαγωγή Ιταλικών Γυναικείων Ρούχων. Πώληση Χονδρική - Λιανική
Αιόλου 37 και Βορέου γωνία. Τηλ.: 6993217943

DAL ART έργα τέχνης