o-ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ o-ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ o-ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ o-ΠΕΡΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ o-ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ o-ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ o-ΠΕΡΙΕΡΓΑ o-ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
tsoukali.gr συνταγές μαγειρικής με υλικά που έχουμε όλοι
o-ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ o-ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ o-ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ o-ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΤΑΣ o-ΚΡΕΑΤΟΜΑΝΙΑ o-KIDS RECIPES

o-FINGER FOOD o-ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ o-ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ o-VEGETARIAN o-ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ o-ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ

ΤΥΡΟΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ (πραγματικό)
ΤΥΡΟΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ (πραγματικό)
ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ VINAIGRETTE
ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ VINAIGRETTE
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΓΙΑ ΚΟΡΜΟΥΣ - ΛΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΓΙΑ ΚΟΡΜΟΥΣ - ΛΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ
ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΡ
ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΡ
ΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ (και φέτα)
ΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ (και φέτα)


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ


Ακάκιε ...τα μακαρόνια να είναι με κόκκινη σάλτσα!






Ανήκει στην κατηγορία:
VEGETARIAN

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 81528 φορές
εκτυπώθηκε: 187 φορές

Τι θα χρειαστούμε:

Για τη σάλτσα: 

1½ κ.σ. ελαιόλαδο
250γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (στυλ pumaro)
250γρ. τριμμένη ντομάτα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι (μεσαίο μέγεθος) 
1½ κ.σ. αλάτι 
λίγο βασιλικό 
1½ κ.γ. ζάχαρη 

Για τα μακαρόνια: 

1 πακέτο μακαρόνια 
1½ κ.σ. αλάτι 
τη σκελίδα σκόρδου από πριν
1 κ.σ. λάδι 

Καλλιτεχνική Διαδίκασία:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να βράζει μπόλικο νερό για τα μακαρόνια. 
Σε μια άλλη κατσαρόλα, πιο μικρή σε μέγεθος, βάζουμε 1½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (π.χ. στη δική μου κουζίνα που το μέγιστο είναι το 3, το βάζω στο 2).

Κόβουμε το κρεμμύδι σε κύβους.

Καθαρίσουμε τη σκελίδα σκόρδο και την κόβουμε στα 4.

Όταν ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι τις φέτες σκόρδο και τις αφήνουμε να τσιγαριστούν. Στο μεταξύ αν έχει αρχίσει να βράζει το νερό για τα μακαρόνια, ρίχνουμε το αλάτι και περιμένουμε.

Μόλις ροδίσουν οι φέτες σκόρδο τις βγάζουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα για τα μακαρόνια! Στη θέση τους ρίχνουμε τα κρεμμύδια.

Αν το νερό έχει πάρει βράση ρίχνουμε και τα μακαρόνια και αφού τα στρώσουμε να μην εξέχουν από την κατσαρόλα. Ρίχνουμε και 1½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά. 
Στο κατσαρολάκι για τη σάλτσα που έχει τώρα το λάδι και τα κρεμμύδια ρίχνουμε 250 γραμμάρια χυμό ντομάτας και 250 γραμμάρια τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κ λίγο νερό (όχι πάνω από μισή κούπα του καφέ).

Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Αφού αρχίσει να κοχλάζει ο χυμός ντομάτας ρίχνουμε 1½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, λίγο βασιλικό και ανακατεύουμε. 
Ταυτόχρονα ρίχνουμε κ τον βασιλικό. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει χωρίς καπάκι ενώ κάθε τόσο την ανακατεύουμε.

Σε περίπου 10-15 λεπτά τα μακαρόνια και η σάλτσα πρέπει να είναι έτοιμα.

Αν θέλουμε κάτι πιο ιδιαίτερο για τη σάλτσα, όταν είναι ακόμα ζεστή, ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας τυρί φιλαδέλφεια. Δοκιμάστε μήπως θέλετε περισσότερο! 

Το "περιμένουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε" δεν το λέω γιατί για εμένα δεν ισχύει. Bon Appetit!  


 


Την συνταγή μας την έστειλε ο/η: Γιώργος Κ., από Ν. Ερυθραία

 

 



Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!



Σου άρεσε η συνταγή; Ε, κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αλλαγή πλάτους οθόνης




ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ



AGXOS

PSYCHOLOGOS
Cooks.gr www.cooks.gr Oλες οι συνταγές στα γρήγορα
MAD CAT Εισαγωγή Ιταλικών Γυναικείων Ρούχων. Πώληση Χονδρική - Λιανική
Αιόλου 37 και Βορέου γωνία. Τηλ.: 6993217943

DAL ART έργα τέχνης