o-ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ o-ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ o-ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ o-ΠΕΡΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ o-ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ o-ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ o-ΠΕΡΙΕΡΓΑ o-ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
tsoukali.gr συνταγές μαγειρικής με υλικά που έχουμε όλοι
o-ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ o-ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ o-ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ o-ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΤΑΣ o-ΚΡΕΑΤΟΜΑΝΙΑ o-KIDS RECIPES

o-FINGER FOOD o-ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ o-ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ o-VEGETARIAN o-ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ o-ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ

ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ VINAIGRETTE
ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ VINAIGRETTE
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΓΙΑ ΚΟΡΜΟΥΣ - ΛΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΓΙΑ ΚΟΡΜΟΥΣ - ΛΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ
ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΡ
ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΡ
ΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ (και φέτα)
ΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ (και φέτα)
ΦΑΛΑΦΕΛ
ΦΑΛΑΦΕΛ
ΕΝΕΡΓΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ:


ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική)


Η επαγγελματική συνταγή που γίνεται τέλεια με μη επαγγελματικά υλικά






Ανήκει στην κατηγορία:
ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 21659 φορές
εκτυπώθηκε: 774 φορές

Τι θα χρειαστούμε:

Μίγμα διόγκωσης

50 γρ νωπή μαγιά
80 γρ. χλιαρό νερό
130 γρ. μαλακό αλεύρι (κοσκινισμένο)

Βασικό μίγμα:

125 γρ. μαργαρίνη (μαλακή)
180 γρ. κρυσταλική ζάχαρη
2 αυγά (120 - 130 γρ, και τα δύο)
100 γρ. φρέσκο γάλα
50 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
3 γρ. μαστίχα τριμμένη ανακατεμένη σε
20 γρ.  κρυσταλική ζάχαρη
6 γρ. μαχλέπι τριμμένο σε σκόνη
Ξύσμα φλούδας από 1 πορτοκάλι
3 γρ. αλάτι
1 λουβί βανίλια

Αλεύρι:
500 γρ. αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο

Τελείωμα
75 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο

 

Πως το κάνουμε:

Πρόκειται για την επαγγελματική συνταγή που χρησιμοποιούν οι σχολές ζαχαροπλαστικής κι αρτοποιίας.

Τοποθετούμε τα υλικά του μίγματος διόγκωσης (νωπή μαγιά, χλιαρό νερό κι αλεύρι) στο μίξερ με το λεπτό σύρμα και τα χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα.
Τα αφήνουμε για 40 λεπτά να φουσκώσουν.
Στα 30 λεπτά τοποθετούμε τα υλικά του βασικού μίγματος (βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, γάλα, χυμό, μαστίχα με ζάχαρη, μαχλέπι, ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και βανίλια) μέσα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσουν και να ανακατευτούν όλα καλά.
Μόλις τελειώσουμε ρίχνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μίξερ που είχαμε αφήσει το πρώτο μίγμα να φουσκώσει.

Βάζουμε στο μίξερ τον γάτζο για τη ζύμη (ή αν δεν έχουμε ειδικό μίξερ τότε αυτά που είναι σαν τιρμπουσόν) και τα χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά.
Μετά κατεβάζουμε την ταχύτητα στο χαμηλό, προσθέτουμε τα 500 γραμμάρια σκληρό κοσκινισμένο αλεύρι και χτυπάμε για 2 λεπτά. Ανεβάζουμε την ταχύτητα στο μεσαίο και χτυπάμε για 5 λεπτά.
Στο ενδιάμεσο, στο πεντάλεπτο που χτυπιέται, λιώνουμε το βούτυρο έτσι ώστε να είναι χλιαρό.
Μετά, χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ, ρίχνουμε το χλιαρό βούτυρο λίγο λίγο μέσα στον κάδο.
Χτυπάμε για 5 λεπτά.

ΠΡΟΣΟΧΗ! όταν βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο πρέπει να βγαίνει όλη μαζί και όχι να κόβεται κομμάτια. Αν κόβεται κομμάτια την χτυπάμε κι άλλο στο μίξερ.

Σκεπάζουμε τον κάδο με μια πετσέτα αν είναι μεγάλος - αν δεν είναι λαδώνουμε ένα σκεύος σαν μικρή σκάφη και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη και την σκεπάζουμε μια πετσέτα. Το αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 45 λεπτά).

Μετά το σαρανταπεντάλεπτο, γυρίζουμε τη ζύμη ανάσκελα την πατάμε λίγο με τα χέρια να ξεφουσκώσει, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό (35 βαθμούς κελσίου) και υγρό μέρος.

Τοποθετούμε σε στρόγγυλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και περασμένο με βούτυρο ή λάδι στα τοιχώματα.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί πριν τη βάλετε στο ταψί.

Αραιώνουμε ένα αυγό σε ένα ποτήρι νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια.


Αν θέλετε στολισμό τον κάνετε με μαρέγκα και κορνέ. Χτυπάτε τα ασπράδια του αυγού στη γρήγορη ταχύτητα να γίνουν μαρέγκα και με ένα κορνέ γράφετε τη χρονολογία και κάνετε και μερικές φιοριτούρες γύρω - γύρω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Χρόνια πολλά!

 



Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!



Σου άρεσε η συνταγή; Ε, κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αλλαγή πλάτους οθόνης




best sellers ψυχολογίας



Το νέο βιβλίο της Νένας Γεωργιάδου

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ...ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ
Cooks.gr www.cooks.gr Oλες οι συνταγές στα γρήγορα
MAD CAT Εισαγωγή Ιταλικών Γυναικείων Ρούχων. Πώληση Χονδρική - Λιανική
Αιόλου 37 και Βορέου γωνία. Τηλ.: 6993217943

DAL ART έργα τέχνης