tsoukali.gr συνταγές μαγειρικής με υλικά που έχουμε όλοι
ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ
ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ
ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ
ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΚΡΕΑΤΟΜΑΝΙA
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ
ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ
ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ
FINGER FOOD
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ
ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΤΑΣ
VEGETARIAN
ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ
KIDS RECIPES
ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΛΑΚΙ

Παραδοσιακή σπιτική νοστιμιά


Ανήκει στην κατηγορία:
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 35116 φορές
εκτυπώθηκε: 370 φορές

Τι θα χρειαστούμε:

1 κιλό παστό μπακαλιάρο
½ κιλό ώριμες ντομάτες
½ κούπα λευκό κρασί (όχι ρετσίνα)
½ κούπα ελαιόλαδο
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδου
Μαϊντανό (αν πάρετε ψιλοκομένο τότε 2 κ.σ.)
Αλάτι
Πιπέρι (μαύρο) σε σκόνη και σε κόκκους

 

Πως το κάνουμε:

Το βράδυ κόβουμε τον μπακαλιάρο σε 5 μερίδες και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό για να ξαλμυρίσει. Αλλάζουμε το νερό ανά μισή ώρα για 3 φορές και τον αφήνουμε όλο το βράδυ.

Το άλλο πρωί αλλάζουμε το νερό και μετά από μία ώρα το αλλάζουμε και πάλι.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες για τσιγάρισμα.

Αποφλοιώνουμε τις τομάτες και σε ένα μπολ τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Σε μια κατσαρόλα με μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε ½ κούπα ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Τσιγαρίζουμε κι ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα.

Μόλις χρυσαφίσουν ρίνουμε τις αποφλοιωμένες και κομμένες ντομάτες, μισή κούπα λευκό κρασί (όχι όμως ρετσίνα), δύο κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό και πιπέρι (6-8 κόκκους και με το χέρι λίγο τριμμένο).

Ανακατεύουμε για δύο λεπτά και δοκιμάζουμε το αλάτι.

Πρέπει να είναι λίγο λιγότερο από αυτό που μας αρέσει (γιατί θα εξατμιστεί το νερό και θα ενισχυθεί η γεύση του).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αλάτι από αλάτι - μάρκα από μάρκα διαφέρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στην ισχύ του.

Μόλις πάρει βράση χαμηλόνουμε τη φωτιά στο χαμηλό (ίσα που να βράζει), κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 20 λεπτά.

Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τον μπακαλιάρο μέσα του.

Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 με 25 λεπτά περίπου.

Αν θέλετε να βγει ζουμερό τότε σκεπάστε το με ένα αλουμινόχαρτο ή στα 15 λεπτά ρίξτε ένα κρασοπότηρο ζεστό νερό μέσα στο ταψί. 

ΜΗΝ βάλετε ντομάτες μέσα. Θα απορροφήσουν τη γεύση.


Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;



ΟΙ 5 ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ
ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ




Κλείσε ραντεβού με Ψυχολόγο με 30 ευρώ μόνο!

ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΖΩΔΙΑ





Γραφείο Ψυχολόγου
Διαφημιστείτε στο Tsoukali.gr

Κάντε κλικ εδώ για το Tsoukali Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

Cooks.gr www.cooks.gr Oλες οι συνταγές στα γρήγορα
MAD CAT Εισαγωγή Ιταλικών Γυναικείων Ρούχων. Πώληση Χονδρική - Λιανική
Αιόλου 37 και Βορέου γωνία. Τηλ.: 6993217943

DAL ART έργα τέχνης