o-ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ o-ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ o-ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ o-ΠΕΡΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ o-ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ o-ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ o-ΠΕΡΙΕΡΓΑ o-ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
tsoukali.gr συνταγές μαγειρικής με υλικά που έχουμε όλοι
o-ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ o-ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ o-ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ o-ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΤΑΣ o-ΚΡΕΑΤΟΜΑΝΙΑ o-KIDS RECIPES

o-FINGER FOOD o-ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ o-ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ o-VEGETARIAN o-ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ o-ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ

ΤΥΡΟΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ (πραγματικό)
ΤΥΡΟΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ (πραγματικό)
ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ VINAIGRETTE
ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ VINAIGRETTE
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΓΙΑ ΚΟΡΜΟΥΣ - ΛΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΓΙΑ ΚΟΡΜΟΥΣ - ΛΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ
ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΡ
ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΡ
ΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ (και φέτα)
ΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ (και φέτα)


ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ)


Το περιτύλιγμα κάνει τη διαφορά






Ανήκει στην κατηγορία:
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 140594 φορές
εκτυπώθηκε: 1053 φορές

Τι θα χρειαστούμε:

Μπύρα (lager)
Αλεύρι (κατά προτίμηση άσπρο)
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
Μπαχαρικά

 

Πως το κάνουμε:

Το απλό κουρκούτι (νερό κι αλεύρι) είναι σαν ψαρόκολλα.
Σήμερα θα σας δώσουμε την επαγγελματική συνταγή του κουρκουτιού, όπως αυτή διδάσκεται στις σχολές και όπως εφαρμόζεται στα καλά εστιατόρια που τολμούν να πουλήσουν μπακαλιάρο (λες και δεν είναι από τα νοστιμότερα ψάρια).

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 300 γραμμάρια αλεύρι, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Αν θέλετε ρίχνετε και άλλα μπαχαρικά μέσα. Προτείνουμε το πράσινο πιπέρι.

Τα κάνουμε σαν ένα ηφαίστειο και στο κέντρο ρίχνουμε τη μπύρα (330 κ. ε.).

Ανακατεύουμε. Μην ξεχνάμε ότι δεν κάνουμε ζύμη αλλά κουρκούτι. Πρέπει να είναι κάπως ρευστό αλλά ταυτόχρονα κολλώδες. Ρυθμίζουμε ανάλογα την ποσότητα του αλευριού (αν είναι πολύ ρευστό) ή της μπύρας (αν έσφιξε πολυ).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην κάνετε τον έξυπνο και αφαιρέσετε το αλάτι και τη ζάχαρη. Αποτελούν χημικά συστατικά αναγκαία για το κουρκούτι. Το αλάτι σφίγκει το τελικό αποτέλεσμα και η ζάχαρη δίνει το χρυσό χρώμα στην κρούστα.

Στα σχόλια βλέπουμε ότι προτείνετε να προστεθεί στη συνταγή και ένα σφηνάκι τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο). Τέλεια ιδέα. Στις ζύμες μας πάντα βάζουμε και ένα σφηνάκι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο. Σε αυτή, επειδή έχει την μπύρα δεν βάζουμε. Το δοκιμάσαμε, όμως, και έγινε πολύ καλό.

Αν χρησιμοποιήσετε ούζο ή τσίπουρο με γλυκάνισο θα έχει περισσότερο την αίσθηση του "ψαρομεζέ".
Ο φίλος Βασίλης προτείνει με αυτό που θα περισσέψει να βουτήξουμε φέτες ψωμί και να τις τηγανίσουμε. Δοκιμάστε το με μπόλικη ρήγανη και τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Και μια και λέμε κεφαλογραβιέρα. Κόψτε την σε ράβδους, βουτήξτε την στο κουρκούτι και τηγανίστε την κι αυτή... Σαν να ξεφύγαμε λίγο, ε;

 


18 .
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ

Ένας μπακαλιάρος διαφορετικός...χωρίς τη σκορδαλιά αλλά με περίσσια νοστιμιά

65 .
ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΠΑΣΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ

Χρυσαφένια μπαλάκια για πάρτυ, παιδάκια, μεζεδάκια και για ουζάκια

247 .
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΛΑΚΙ

Παραδοσιακή σπιτική νοστιμιά

253 .
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ

Η σούπα του πειρατή

 



Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!



Σου άρεσε η συνταγή; Ε, κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αλλαγή πλάτους οθόνης

Τόσο φτηνά ...ούτε ο Σκρουτζ

PSYCHOLOGOS



Το νέο βιβλίο της Νένας Γεωργιάδου

best sellers ψυχολογίας

Γραφείο Ψυχολόγου

INTERNET KAI DRAKOI

Cooks.gr www.cooks.gr Oλες οι συνταγές στα γρήγορα
MAD CAT Εισαγωγή Ιταλικών Γυναικείων Ρούχων. Πώληση Χονδρική - Λιανική
Αιόλου 37 και Βορέου γωνία. Τηλ.: 6993217943

DAL ART έργα τέχνης