tsoukali.gr συνταγές μαγειρικής με υλικά που έχουμε όλοι
ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ
ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ
ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ
ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΚΡΕΑΤΟΜΑΝΙA
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ
ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ
ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ
FINGER FOOD
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ
ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΤΑΣ
VEGETARIAN
ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ
KIDS RECIPES
ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

...και δεν θα ξαναγοράσεις ποτέ τη σαβούρα του εμπορίου


Ανήκει στην κατηγορία:
ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 57806 φορές
εκτυπώθηκε: 669 φορές

Τι θα χρειαστούμε:

6 πορτοκάλια μεσαίου μεγέθους (κατά προτίμηση χωρίς κουκούτσια)
800 γραμμάρια (περίπου) λευκή κρυσταλική ζάχαρη
1 κ.σ. γλυκόζη
1 πρέζα αλάτι

 

Πως το κάνουμε:

Πλένουμε καλά και τα 6 πορτοκάλια. Το 1 από τα έξι το κόβουμε και στο στίβουμε.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 5 ολόκληρα πορτοκάλια και τα 2 μισά από αυτό που στίψαμε.
Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό να σκεπάσει (ίσα - ίσα) τα πορτοκάλια.
Βράζουμε για 1 ώρα.
Αφαιρούμε τα πορτοκάλια (και τις 2 φλούδες) και τα βάζουμε σε μια επιφάνεια κοπής.
Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε λεπτές φέτες - λωρίδες.
Αφαιρούμε τα όποια κουκούτσια και τα ασπράκια που βρίσκονται στο κέντρο.
Αν τρέξουν ζουμιά φροντίζουμε να τα κρατήσουμε.
Τα κομμάτια και τα ζουμιά τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
Μέσα χύνουμε και το χυμό από το ένα πορτοκάλι που στίψαμε στην αρχή.
Προσθέτουμε 800 γραμμάρια λευκής κρυσταλικής ζάχαρης, 1 πρέζα αλάτι και μια κουταλιά της σούπας γλυκόζη. Η γλυκόζη χρησιμεύει για να μην ζαχαρώσει με τον καιρό το γλυκό. Το αλάτι για συντηρητικό.
Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για 20 με 30 λεπτά (μέχρι να πήξει).
Στην αρχή θα σας φαίνεται ότι πάει να καεί. Τα πορτοκάλια, όμως, θα βγάλουν αμέσως πολύ ζουμί.
Απλά ανακατεύετε λίγο στην αρχή και μετά το αφήνετε.
Βράζετε τα βαζάκια και τα καπάκια τους και τα αφαιρείτε από το νερό με μια τσιπίδα.
Τα γεμίζετε με τη μαρμελάδα μέχρι να ξεχειλίσουν και τα κλείνετε.
Τα γυρνάτε ανάποδα (όπως κάνουμε και με τις σάλτσες δηλαδή) και τα κρατάτε αποθηκευμένα έτσι.

Τα περιοδικά που κυκλοφορούν στην Ελλάδα χρησιμοποιούν υπαλλήλους που δεν έχουν σπουδάσει κάτι σχετικό και, δυστυχώς, διαδίδουν τις ψεύτικες φήμες ότι η ζάχαρη και η γλυκόζη είναι "τεχνητά" προϊόντα, όπως το πλαστικό! Η ζάχαρη και η γλυκόζη είναι απολύτως φυτικά προϊόντα και όποιος σας λέει το αντίθετο σας κοροϊδεύει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ζάχαρη στη συνταγή αυτή είναι ...για τα σημερινά δεδομένα. Η αυθεντική συνταγή, της γιαγιάς ας πούμε, έχει 1500 γραμμάρια (αντί για 800) ζάχαρη και 2 κουταλιες της σούπας γλυκόζη. Έτσι η μαρμελάδα γίνεται πιο γλυκια αλλά συντηρείται πολύ περισσότερο. Όση περισσότερη ζάχαρη, τόσο πιο δύσκαλα χαλάει η μαρμελάδα (και τόσο πιο εύκολα τα δόντια μας).

 

 

 


Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;



ΟΙ 5 ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ
ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ




ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ INTERNET

AGXOS





Κλείσε ραντεβού με Ψυχολόγο με 30 ευρώ μόνο!
Διαφημιστείτε στο Tsoukali.gr

Κάντε κλικ εδώ για το Tsoukali Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

Cooks.gr www.cooks.gr Oλες οι συνταγές στα γρήγορα
MAD CAT Εισαγωγή Ιταλικών Γυναικείων Ρούχων. Πώληση Χονδρική - Λιανική
Αιόλου 37 και Βορέου γωνία. Τηλ.: 6993217943

DAL ART έργα τέχνης