o-ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ o-ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ o-ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ o-ΠΕΡΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ o-ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ o-ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ o-ΠΕΡΙΕΡΓΑ o-ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
tsoukali.gr συνταγές μαγειρικής με υλικά που έχουμε όλοι
o-ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ o-ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ o-ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ o-ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΤΑΣ o-ΚΡΕΑΤΟΜΑΝΙΑ o-KIDS RECIPES

o-FINGER FOOD o-ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ o-ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ o-VEGETARIAN o-ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ o-ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ

ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ VINAIGRETTE
ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ VINAIGRETTE
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΓΙΑ ΚΟΡΜΟΥΣ - ΛΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΓΙΑ ΚΟΡΜΟΥΣ - ΛΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ
ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΡ
ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΡ
ΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ (και φέτα)
ΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ (και φέτα)
ΦΑΛΑΦΕΛ
ΦΑΛΑΦΕΛ
ΕΝΕΡΓΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ:


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


...και δεν θα ξαναγοράσεις ποτέ τη σαβούρα του εμπορίου






Ανήκει στην κατηγορία:
ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 27749 φορές
εκτυπώθηκε: 303 φορές

Τι θα χρειαστούμε:

6 πορτοκάλια μεσαίου μεγέθους (κατά προτίμηση χωρίς κουκούτσια)
800 γραμμάρια (περίπου) λευκή κρυσταλική ζάχαρη
1 κ.σ. γλυκόζη
1 πρέζα αλάτι

 

Πως το κάνουμε:

Πλένουμε καλά και τα 6 πορτοκάλια. Το 1 από τα έξι το κόβουμε και στο στίβουμε.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 5 ολόκληρα πορτοκάλια και τα 2 μισά από αυτό που στίψαμε.
Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό να σκεπάσει (ίσα - ίσα) τα πορτοκάλια.
Βράζουμε για 1 ώρα.
Αφαιρούμε τα πορτοκάλια (και τις 2 φλούδες) και τα βάζουμε σε μια επιφάνεια κοπής.
Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε λεπτές φέτες - λωρίδες.
Αφαιρούμε τα όποια κουκούτσια και τα ασπράκια που βρίσκονται στο κέντρο.
Αν τρέξουν ζουμιά φροντίζουμε να τα κρατήσουμε.
Τα κομμάτια και τα ζουμιά τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
Μέσα χύνουμε και το χυμό από το ένα πορτοκάλι που στίψαμε στην αρχή.
Προσθέτουμε 800 γραμμάρια λευκής κρυσταλικής ζάχαρης, 1 πρέζα αλάτι και μια κουταλιά της σούπας γλυκόζη. Η γλυκόζη χρησιμεύει για να μην ζαχαρώσει με τον καιρό το γλυκό. Το αλάτι για συντηρητικό.
Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για 20 με 30 λεπτά (μέχρι να πήξει).
Στην αρχή θα σας φαίνεται ότι πάει να καεί. Τα πορτοκάλια, όμως, θα βγάλουν αμέσως πολύ ζουμί.
Απλά ανακατεύετε λίγο στην αρχή και μετά το αφήνετε.
Βράζετε τα βαζάκια και τα καπάκια τους και τα αφαιρείτε από το νερό με μια τσιπίδα.
Τα γεμίζετε με τη μαρμελάδα μέχρι να ξεχειλίσουν και τα κλείνετε.
Τα γυρνάτε ανάποδα (όπως κάνουμε και με τις σάλτσες δηλαδή) και τα κρατάτε αποθηκευμένα έτσι.

Τα περιοδικά που κυκλοφορούν στην Ελλάδα χρησιμοποιούν υπαλλήλους που δεν έχουν σπουδάσει κάτι σχετικό και, δυστυχώς, διαδίδουν τις ψεύτικες φήμες ότι η ζάχαρη και η γλυκόζη είναι "τεχνητά" προϊόντα, όπως το πλαστικό! Η ζάχαρη και η γλυκόζη είναι απολύτως φυτικά προϊόντα και όποιος σας λέει το αντίθετο σας κοροϊδεύει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ζάχαρη στη συνταγή αυτή είναι ...για τα σημερινά δεδομένα. Η αυθεντική συνταγή, της γιαγιάς ας πούμε, έχει 1500 γραμμάρια (αντί για 800) ζάχαρη και 2 κουταλιες της σούπας γλυκόζη. Έτσι η μαρμελάδα γίνεται πιο γλυκια αλλά συντηρείται πολύ περισσότερο. Όση περισσότερη ζάχαρη, τόσο πιο δύσκαλα χαλάει η μαρμελάδα (και τόσο πιο εύκολα τα δόντια μας).

 

 

 



Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!



Σου άρεσε η συνταγή; Ε, κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αλλαγή πλάτους οθόνης




Οι καλύτερες συνταγές σοκολάτας





best sellers ψυχολογίας





Τόσο φτηνά ...ούτε ο Σκρουτζ PAIDIA GONEIS KAI DIAZYGIO

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ...ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ
Cooks.gr www.cooks.gr Oλες οι συνταγές στα γρήγορα
MAD CAT Εισαγωγή Ιταλικών Γυναικείων Ρούχων. Πώληση Χονδρική - Λιανική
Αιόλου 37 και Βορέου γωνία. Τηλ.: 6993217943

DAL ART έργα τέχνης