Πως το φτιάχνουμε:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ασπράδι ώσπου να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και το αλεύρι.
Ζυμώνουμε τη ζύμη καλά και την αφήνουμε σκεπασμένη σε δροσερό μέρος.
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο λεπτό και κόβουμε μικρούς δίσκους.
Στους μισούς δίσκους βγάζουμε στο κέντρο τους με μικρά φορμάκια σε διάφορα σχέδια.
Δηλαδή το κέντρο του δίσκου μένει άδειο.
Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα μεγάλο ταψί και ψήνουμε τα μπισκότα στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα και αλείφουμε τους δίσκους χωρίς τα κενά σχέδια.
Τοποθετούμε από πάνω τους δίσκους με τα κενά σχέδια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!
Τη συνταγή μας την έστειλε η Φωτεινή Ψαρρά, Θεσσαλονίκη, μουσικός