Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ

Ισπανική κρύα σούπα για καλοκαιρινά βράδια στη θάλασσα


Ανήκει στην κατηγορία:
ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 3656 φορές
εκτυπώθηκε: 62 φορές

Τι θα χρειαστούμε:
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
2 κόκκινες γλυκές πιπεριές
1 μικρό αγγούρι ή μισό μεγάλο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές ξύδι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μυρωδικά (βασιλικό ή ρίγανη ή κόλιαντρο ή ότι άλλο θέλουμε)
Αλάτι
Πιπέρι

Πως το φτιάχνουμε:
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε τις πιπεριές καθαρισμένες από τα κοτσάνια, τους σπόρους και τις λευκές ίνες.

Καθαρίζουμε το αγγούρι το κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και το προσθέτουμε σε κομμάτια στις ντομάτες.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι και το ξύδι και χτυπάμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν πουρές.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε τη σούπα στο ψυγείο για 2 -3 ώρες.

Όταν είναι να τη σερβίρουμε δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι το οποίο δεν βάζουμε από την αρχή πολύ για να μη βγάλουν πολλά υγρά οι ντομάτες.

Συνοδεύεται με κρουτόν, καυτερές πιπεριές τουρσί και φέτες αγγουριού.


Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;