Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

ΚΟΥΒΑ: ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ

Η συνταγή αυτή είναι αυθεντική και μας έρχεται από την Κούβα. Δοκιμάστε την, είναι δροσερή και πεντανόστιμη


Ανήκει στην κατηγορία:
ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 8978 φορές
εκτυπώθηκε: 129 φορές

Τι θα χρειαστούμε:

2,5 κούπες βρασμένα ρεβίθια (ή έτοιμα από κονσέρβα)

1 πράσινη μεγάλη πιπεριά

1 κόκκινη μεγάλη πιπεριά

1 κόκκινο κρεμμύδι

3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

1/4 της κούπας ελαιόλαδο

Μισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο

2 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι και πιπέρι κατά τα γούστα μας

 

Πώς θα το φτιάχνουμε:

Με τα ρεβίθια σε κονσέρβα η σαλάτα γίνεται μέσα σε 5 λεπτά το πολύ.

Επειδή, όμως, η κονσέρβα δεν είναι και ό,τι καλύτερο (αν και -χωρίς αστεία-θεωρείται η μεγαλύτερη ανακάλυψη μετά τη φωτιά σώζοντας και τρέφοντας τρις κόσμου ετησίως) μπορούμε να βάλουμε τα ρεβίθια στο νερό από βραδύς, την άλλη μέρα να τα βράσουμε για καμιά ώρα και να τα σουρώσουμε.

Η διαφορά στη γεύση θα είναι τεράστια.

Ξεσποριάζουμε τις πιπεριές (πράσινη και κόκκινη, σαν αυτές που χρησιμοποιούμε για τα γεμιστά) και τις κόβουμε σε κομμάτια.

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους το κόκκινο κρεμμύδι.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο.

Ρίχνουμε μέσα στη σαλατιέρα τα ρεβύθια, τις τεμαχισμένες πιπεριές και το κρεμμύδι.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά το λάδι, το ξύδι, το κύμινο, τα σκόρδα και το το αλατοπίπερο.

Περιχύνουμε το περιεχόμενο του μικρού μπολ στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο (σκεπασμένη με μεμβράνη) για μισή ώρα με 45 λεπτά και τη σερβίρουμε κρύα.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Εγώ βάζω και λίγη ρίγανη και πράσινο πιπέρι και τα αρώματα απογειώνονται! Γίνεται και με μαυρομάτικα φασόλια!


Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;