Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

Γευστικά, κριτσανιστά, με άρωμα γλυκάνισου και πάνω από όλα υγιεινά


Ανήκει στην κατηγορία:
ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 15242 φορές
εκτυπώθηκε: 340 φορές

Τι θα χρειαστούμε

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ποτήρι λάδι

1 ποτήρι φρέσκο γάλα

3 κ.σ. γλυκάνισο

3 κ.σ. μέλι

2 κ.γ. αλάτι

2 φακελάκια μαγιά ξερή ή έναν κύβο φρέσκια

 

Πως το φτιάχνουμε

Αφήνουμε το γάλα εκτός ψυγείου ή το θερμαίνουμε ελαφρά στους 25 βαθμούς.

Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και προσθέτουμε το μέλι και το λάδι.

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το γλυκάνισο και το αλάτι και τα βάζουμε σε μια μεγάλη γαβάθα κάνοντας στη μέση μια τρύπα.

Μέσα στην τρύπα ρίχνουμε τα υγρά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε παίρνοντας λίγο - λίγο το αλεύρι.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε μερικές κουταλιές ακόμα αλεύρι.

Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 30 με 45 λεπτά).

Την ξαναζυμώνουμε και τη βάζουμε σε μακρόστενες λαδωμένες φόρμες για κέικ.

Χαράσσουμε (κόβουμε με ένα μαχαίρι έως τα 1/3 από την επιφάνεια) το ζυμάρι διαμορφώνοντας έτσι το πάχος των παξιμαδιών.

Αφήνουμε για λίγο τη ζύμη να ξαναφουσκώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για μια περίπου ώρα.

Αφήνουμε τις χαραγμένες φρατζόλες να κρυώσουν καλά και χωρίζουμε τα παξιμάδια.

Τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να στεγνώσουν και να πάρουν χρώμα.


Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;