ΑΛΕΥΡΙΑ ΚΑΙ ΖΥΜΕΣ
Η ζωή της κουζίνας μου άλλαξε από τότε που μου φέρανε αλεύρι από μύλο, σε ένα 10κιλο χάρτινο τσουβάλι. Ξέρω πως δεν ήταν το καλύτερο που κυκλοφορούσε στην αγορά. Αλλά ήταν καλύτερο από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Τα ζυμάρια του ψωμιού και της πίτσας πετυχαίνανε πάντα με αυτό το αλεύρι, χωρίς κόπο και ιδρώτα. Τα κέικ γινόταν πιο αρωματικά και δεν μυρίζανε αλευρίλα και τα τυροπιτάκια είτε φούρνου είτε τηγανιτά γινότανε ανάρπαστα. Όποιος θέλει επιτυχία στο ζυμάρι χρειάζεται και καλό αλεύρι. Αν χρησιμοποιείτε συχνά αλεύρι ψάξτε για αλευρόμυλο και αγοράστε ένα τσουβάλι (μη φοβόσαστε, είναι σαν να αγοράζετε 10 συσκευασίες του ενός κιλού από το σούπερ μάρκετ). Αν κάποιος ζυμώνει μια φορά το μήνα και θέλει 1 – 2 κιλά αλεύρι υπάρχει λύση. Αγοράστε ένα καλής ποιότητας το οποίο μπορεί να το πληρώσετε διπλάσια, αλλά αξίζει το κόπο. Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση, δεν πληρώνομαι για αυτό, αλλά άκουσα, δοκίμασα και συμφώνησα πως το αλεύρι σε κίτρινη συσκευασία με τον κύριο με το καπέλο είναι πολύ καλό. Αλεύρια σε προσφορές, στα δυο το ένα δώρο και μαζί και ένα τηγάνι είναι για να μείνουν στα ράφια.
Ν.Ν. Νανού Νικολά |