ΜΑΚΡΙΑ από τα κουλούρια και κριτσίνια ΔΙΑΙΤΗΣ! Παχαίνουν! (Tom J. Store)
ΨΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Τα κουλούρια διαίτης είναι από 100% μαύρο αλεύρι. Η αλήθεια είναι ότι κανένα αρτοποίημα δεν έχει πάνω από 60% μαύρο αλεύρι. Όλα είναι σύμμικτα με λευκό αλεύρι 50-50 με μικρές διαφορές στα ποσοστά. ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΨΩΜΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 100% ΛΕΥΚΟ ΑΛΕΥΡΙ το οποίο μαυρίζει είτε με χρωστική είτε με την προσθήκη ζάχαρης η οποία, χημικά, είναι υπεύθυνη για το αν το ψωμί θα είναι σκούρο ή όχι. Είναι, λοιπόν, οι διαιτολόγοι άχρηστοι ή βλάκες; ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ. Απλά δεν έχουν ιδέα για το πώς φτιάχνονται τα αρτοποιήματα. Όταν λένε κριτσίνι διαίτης - εννοούν κριτσίνι διαίτης, χωρίς ζάχαρη. Δεν γνωρίζουν ότι οι αρτοποιοί τα γεμίζουν με ζάχαρη, σόδα και λευκό αλεύρι για να φουσκώσουν και να γίνουν νόστιμα. Αν θέλετε πραγματικά κριτσίνια διαίτης προσπαθήστε να τα φτιάξετε μόνοι σας. Στο site αυτό θα βρείτε αρκετές συνταγές για κριτσίνια - κουλούρια διαίτης, και κάθε τόσο θα βάζουμε και καινούρια. Επειδή, όμως, η ζάχαρη είναι χημικά απαραίτητη, αντικαταστήστε την με μισή κουταλιά μέλι ανά 500 γραμμάρια αλευριού. Οι αρτοποιοί ρίχνουν 120 γραμμάρια ζάχαρη ανά 500 γραμμάρια αλευριού, δηλαδή το 1/4 του κριτσινού διαίτης είναι ΖΑΧΑΡΗ! Προσοχή λοιπόν. ΜΗΝ αγοράζετε από το φούρνο αρτοσκευάσματα διαίτης. Κι ας είναι ο φούρναρης φίλος κολλητός, κι ας ορκίζεται στα παιδιά του κι ας χτυπιέται. ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ! Θα γίνετε τετράπαχοι. |