ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Γιατί παχαίνουμε; (από την πλευρά της Φυσικής) Γράφει ο TOM J. STORE


Φαντάζομαι ότι έχετε διαβάσει δεκάδες βιβλία με θεωρίες ως προς το γιατί παχαίνουμε. Προφανώς γνωρίζετε και το βιβλίο μου «Δίαιτες από όλο τον κόσμο» το οποίο περιέχει 55 από τις πιο διάσημες δίαιτες στον κόσμο.

Τι λένε οι επιστήμονες γι αυτό το θέμα; Και όταν λέω οι επιστήμονες εννοώ οι θετικοί επιστήμονες, όχι οι …αστρολόγοι :)

Ο Φυσικός μου το εξήγησε καλύτερα από όλους.

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα «σύστημα», κάτι σαν δοχείο. Από τη μια (από το στόμα) μπαίνουν υλικά και από την άλλη (ξέρετε από πού) βγαίνουν υλικά. Η διαφορά Δ είναι αυτό που μένει ως βάρος.

Αν κάθε μέρα επί 365 μέρες τρως 2 κιλά φαγητό + 2 κιλά νερό και «βγάζεις» (ξέρετε πως) 3,9 κιλά από τα ξέρετε ποια, τότε σε ένα χρόνο θα έχεις μεγαλύτερο βάρος κατά 36,5 κιλά.

Του μίλησα για θερμίδες, για πολλά υγρά, για, για, για… ΤΙΠΟΤΑ! ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ!

Είναι νόμος της φύσης και μάλιστα απαράβατος. Το μόνο που μπορεί να σε σώσει, σύμφωνα με την επιστήμη της Φυσικής, είναι η μετατροπή του λίπους σε ενέργεια. Εκεί, όμως, υπάρχει το εξής πρόβλημα: Όταν κουραζόμαστε περισσότερο, τόσο περισσότερο νερό πίνουμε, τόσο περισσότερο μας ανοίγει η όρεξη. Και πολλές φορές καταλήγουμε, όταν γυμναζόμαστε, να πίνουμε και να τρώμε περισσότερο από ό,τι …βγάζουμε επειδή ο οργανισμός πιστεύει ότι έχει περισσότερες ανάγκες και ζητάει περισσότερες προμήθειες για να τις μετατρέψει σε λίπος.

Γιατί βάζω και το «πίνουμε νερό» στα κακά; Επειδή οι άνθρωποι είμαστε ΝΕΡΟΣΑΚΟΥΛΕΣ. 80% (περίπου) νερό. Αν σου πω να ξεφουσκώσεις ένα μπαλόνι γεμάτο αέρα, φυσώντας μέσα του αέρα (και ας είναι τρύπιο) θα το έκανες; Όταν όμως σου λένε «πίνε 6 λίτρα νερό την ημέρα για να αδυνατίσεις» το κάνεις.

Το βασικό συστατικό του λίπους είναι νερό.

Το πόσες φορές πάμε στην τουαλέτα για το χοντρό μας (οι υγιείς άνθρωποι) μπορεί να είναι ένας δείκτης του αν τρώμε παραπάνω από το κανονικό. Αν πάμε περισσότερες φορές από 1 ανά 24ωρο (αν πας σήμερα το βράδυ και αύριο το πρωί είναι 2 φορές μέσα σε 12 ώρες και όχι μια φορά τη μέρα απλά επειδή στις δώδεκα το βράδυ άλλαξε η μέρα) τότε πρόκειται για μια σοβαρή ένδειξη ότι τρώμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

Για καθιστική ζωή, σε υγειές άτομο, 1 φορά ανά 36 ώρες δείχνει σωστή διατροφή. Το «κάθε μέρα στην ώρα μου, ρολόι» μπορεί να είναι δείγμα «υγείας» αλλά είναι και δείγμα πολυφαγίας.

TOM J. STORE