Τι θα χρειαστούμε:
185 γρ. βούτυρο
1/3 φλτζ κακάο
1¼ φλτζ ζάχαρη
2 φλτζ αλεύρι φαρίνα
3 αυγά
¾ φλτζ νερό
Για το γλάσσο:
20 γρ. κρέμα γάλακτος
6 - 7 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας σε θερμοκρασία δωματίου
Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα.
Διαλύουμε το κακάο στο νερό και το προσθέτουμε και αυτό.
Τέλος βάζουμε το αλεύρι και χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας.
Βάζουμε το μίγμα σε ταψάκι βουτυρωμένο και αλευρωμένο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για περίπου 40λεπτά.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε το γλάσσο. Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε την πραλίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα. (βάζουμε τόση πραλίνα ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε). Όταν κρυώσει το κέικ το κόβουμε στη μέση (οριζόντια) και απλώνουμε το μισό γλάσσο.
Σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι και καλύπτουμε με το υπόλοιπο γλάσσο.
Γαρνίρουμε με τρούφα, ινδοκάρυδο, κ.λ.π.
Καλή επιτυχία!!!
Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: ΝΑΥΣΙΚΑ Γ. από: Πατήσια.