Τι θα χρειαστούμε:
1 κουτί γάλα εβαπορέ 410 γραμμαρίων
1 κούπα (περίπου 200 γραμμάρια) σιρόπι σοκολάτας
2 κρέμες γάλακτος των 200 ml
Πως το κάνουμε:
Βάζουμε το εβαπορέ σε ένα μπολ με καπάκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσει (ανάλογα και την κατάψυξη που έχουμε μπορεί να χρειαστεί περισσότερο, όχι λιγότερο).
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος και τις χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σαντιγί. Με το που θα μοιάζουν στην όψη με σαντιγί σταματάμε αμέσως το χτύπημα, αλλιώς θα νερουλιάσουν πάλι.
Βγάζουμε το γάλα εβαπορέ από το ψυγείο και του προσθέτουμε 1 κούπα σιρόπι.
Το χτυπάμε στο μίξερ για 10 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.
Ρίχνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στη λεκάνη και χτυπάμε με το μίξερ στην αργή ταχύτητα για 1 με 2 λεπτά.
Αδειάζουμε το μίγμα μας σε ένα μπολ παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη για 10 με 12 ώρες. Δεν χρειάζεται ενδιάμεσα να το βγάλουμε και να το ανακατέψουμε / χτυπήσουμε καθώς δεν είναι παγωτό και δεν κάνει κρυστάλλους!
Τη συνταγή μας την έστειλε η Πένυ Σ. από Άνω Πατήσια. Στην κουζίνα (καθώς αργά ή γρήγορα δοκιμάζουμε όλες τις συνταγές) χρειάστηκε να τροποποιήσουμε τη συνταγή σε αυτή που διαβάζετε εδώ.