Τι θα χρειαστούμε:
Τάρτα:
300 γρ. μπισκότα γεμιστά με κρέμα σοκολάτα
80 γρμ. βούτυρο
30 γρ. γάλα
Γέμιση:
120 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
120 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. βούτυρο
70 γρ. αλεύρι
70 γρ. καρύδια
50 γρ. μπισκότα γεμιστά με κρέμα σοκολάτ
3 αυγά
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 κ. σ. μέλι
Επικάλυψη:
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
50 γρ. φουντούκια
Μισή κουβερτούρα λιωμένη
30 γρμ. βούτυρο
Πως το κάνουμε:
Παρόμοιες συνταγές κυκλοφορούν πολλές στο Ίντερνετ. Πρώτα από όλα να ξέρετε πως όταν διαβάζετε μια συνταγή να γράφει "oreo" είναι μετάφραση από αμερικάνικη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε επιφυλακτικοί ως προς τις αναλογίες, επειδή έχουν γίνει κατά προσέγγιση.
Η συνταγή που σας δίνουμε εδώ έχει δοκιμαστεί και φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια μάρκα μπισκοτάκι γεμιστό επιθυμείτε.
Αρχίζουμε καραμελώνοντας το εβαπορέ. Βγάζουμε την ετικέτα και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό να σκεπάζει καλά την κονσέρβα. Βράζουμε για 3 ώρες σε θερμοκρασία ίσα που να βράζει. Άρα το ξεκινάμε πρώτο αυτό αρκετή ώρα πριν ξεκινήσουμε τα υπόλοιπα.
Τάρτα:
Αφήνουμε τα υλικά εκτός ψυγείου για να πάρουν τη θερμοκρασία δωματίου και ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Περνάμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα κάνουμε σκόνη.
Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμμάτων και το ρίχνουμε στα μπισκότα μαζί με το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα με το μούλτι.
Απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα σε ταρτιέρα.
Γέμιση:
Περνάμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα κάνουμε σκόνη. Ρίχνουμε και το αλεύρι και χτυπάμε λίγο ακόμα.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στη γρήγορη ταχύτητα για 2 λεπτά.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (μέσα σε ένα σκεύος που βρίσκεται μέσα σε νερό που βράζει).
Μόλις λιώσουν όλα τα κομμάτια της σοκολάτας αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μέλι και το βούτυρο ανακατεύοντας καλά.
Στο μίξερ με τα αυγά και τη ζάχαρη, στη μεσαία ταχύτητα αδειάζουμε το μίγμα της σοκολάτας.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι τα καρύδια και λίγο-λίγο το μίγμα αλεύρι / μπισκότα.
Αδειάζουμε το μίγμα στην ταρτιέρα ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Επικάλυψη:
Λιώνουμε λίγη κουβερτούρα με βούτυρο.
Περιχύνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε από πάνω τα φουντούκια
Βάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα σε σχέδια πάνω στην επιφάνεια.