ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΝΤΟΝΑΤΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ

Τι θα χρειαστούμε:
370 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γρ. φρέσκο γάλα (πλήρες)
1 αυγό (L-XL)
60 γρ. βούτυρο
30 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
25 γρ. μαγιά νωπή
20 γρ. ρακί / τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο (ή κάποιο αρωματικό λικέρ πορτοκάλι)
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι
 
Για τη γέμιση σοκολάτας
130 γρ. κουβερτούρα
120 γρ. κρέμα γάλακτος
40 γρ. μέλι
40 γρ. βούτυρο (τύπου βιτάμ)
 
Πως το κάνουμε:
Πείτε ΟΧΙ στα κατεψυγμένα ντόνατς της αγοράς και στις συνταγές με σκόνη γάλα και σκόνη αυγό. Κάντε τα πιο φρέσκα και επαγγελματικά ντόνατς στην κουζίνα του σπιτιού σας.
 
Αφήνουμε το γάλα να πάρει θερμοκρασία δωματίου ή το ζεσταίνουμε πολύ ελαφρά.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 200 γραμμάρια γάλα, 1 αυγό, 30 γραμμάρια ζάχαρη, 25 γραμμάρια μαγιά και 60 γραμμάρια βούτυρο.
Χτυπάμε στη μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Κατεβάζουμε στην πιο χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε 370 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 20 γραμμάρια ρακί ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο.
Γυρνάμε στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει ελαστική η ζύμη.
Σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
Στον πάγκο απλώνουμε με πλάστη τη ζύμη σε πάχος ενός δάκτυλου (2 με 2,5 εκατοστά) και με ένα ποτήρι (ή κουπάτ) κόβουμε ντονατς χωρίς τρύπα.
Αν θέλουμε να κάνουμε με τρύπα πρέπει να πάρουμε ένα μεγάλο ποτήρι για το γύρω - γύρω και ένα σφηνάκι για την τρύπα στη μέση. Το ζυμάρι που βγαίνει από τη μέση το ζυμώνουμε ξανά για να βγάλουμε κι άλλα ντόντατς.
Τα βάζουμε σε ένα δίσκο, σε απόσταση το ένα από το άλλο επειδή θα φουσκώσουν, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 20 με 30 λεπτά να φουσκώσουν.
Μετά τα κάνουμε είτε ψητά (μπλιαχ) είτε τηγανιτά (σλουρπ).
Τα τηγανίζουμε σε φριτέζα στους 170 βαθμούς Κελσίου ή σε κατσαρόλα με σπορέλαιο. Δεν ξεχνάμε να τα γυρίζουμε μέσα στο καυτό λάδι για να πάρουν χρώμα και από τις δυο μεριές.
Τα βγάζουμε και τα αποθέτουμε σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι.
Φτιάχνουμε τη γέμιση: ζεσταίνουμε 120 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 40 γραμμάρια μέλι, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει. Μόλις πάει να βράσει το βγάζουμε από τη φωτιά.
Στο διπλανό μάτι λιώνουμε την 130 γραμμάρια κουβερτούρα σε μπεν-μαρί.
Προσθέτουμε πρώτα τη μισή κρέμα στη σοκολάτα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθεί. 
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα.
Προσθέτουμε και 40 γραμμάρια λυωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε με το ανακάτεμα. 
Το βάζουμε σε ένα κορνέ για να γεμίσουμε τα ντόνατς. Με τη μύτη του κορνέ κάνουμε μια τρύπα στο πλάι και βάζουμε τη γέμιση.
Για γέμιση μαρμελάδας, βράζουμε τη μαρμελάδα με νερό και μέλι ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να "δέσει". Μετά το βάζουμε στο κορνέ.
 

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ;

H Jodie Foster παίζει σε ταινίες από μωρό παιδί. Πώς έχει γίνει σήμερα.


Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΖΟΓΟ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΣΟΥΡΑ


ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

Πάλι κομμάτια γίναμε!


ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ Η ΚΑΛΟΓΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ;

ΑΓΝΩΣΤΑΙ ΑΙ ΒΟΥΛΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ


ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΚΑΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΤΕ

...ΕΝΩ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΜΠΑΛΕΤΟ!


ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΖΕΒΡΕΣ

ΚΑΙ ΛΥΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΡΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕ ΑΣΠΡΕΣ ΡΙΓΕΣ Η ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ


ΜΠΑΜΠΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ;

ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ


GREEKS DONT CRACK. ΜΟΝΟ Η ΑΝΙΣΤΟΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΕΛΕΙΑ

ΟΚ, ΚΑΙ Ο ΡΟΣ...(κανείς δεν ξέρει το πραγματικό του όνομα)


ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ

Ατέλειωτο σύμπαν, μεγάλος πλανήτης, αλλά ο Θεός επέλεξε να λειτουργήσει μόνο στη μέση ανατολή

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΠΟΥ ΠΑΣ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!

Είναι ιδέα μου ή το να βρεις το ταίρι σου είναι πιο δύσκολο από το να βρεις το φάρμακο για τον καρκίνο;


ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ

Πολύ καλό βιβλίο, έξυπνη ιδέα, νορμάλ εικονογράφηση ...αλλά λίγο βρε παιδί μου.


ΑΦΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ

Μια άλλη θεώρηση του καλού και του κακού μέσα από καθαρά εγωιστικό και ηδονιστικό πρίσμα


ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Β ΤΕΥΧΟΣ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ - ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΟΥ


ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ECDL


Η ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι χορτοφαγικές συνταγές ενός μεγάλου μάγειρα το 18ου αιώνα


Ο ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΣ, Η ΑΥΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΣ, Η ΜΕΤΡΙΟΤΗΣ

Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα.


ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ

Βιολογικές αρχές ατομικής ψυχολογίας


ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΥΖΥΓΟΣ

Μα τα e-mail τα έχετε ακουστά;