Υλικά Δημιουργίας
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
2 βανίλιες
4 κ.σ. κακάο σκόνη άγλυκο
250 γρ βούτυρο
2 φλτζ ζάχαρη
2 φλτζ πορτοκάλι
1 κ.γ. κανέλλα
½ κ.γ. τζίντζερ σκόνη
½ κ.γ. γαρύφαλλο
Καλλιτεχνική Διαδικασία
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα προσθέτουμε στο μίγμα, εναλλάξ με το χυμό πορτοκάλι.
Στο τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες, την κανέλλα, το τζίντζερ και το γαρύφαλλο.
Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 45λεπτά με 1 ώρα.
Αφού κρυώσει το κέικ το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και ελάχιστη κανέλλα.