ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Ένα τσουρέκι για τους μικρούς και τους μεγάλους λάτρεις της πραλίνας σοκολάτας


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 14829 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 441 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι φουντούκια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα
2 κουταλιές της σούπας μερέντα
1 πορτοκάλι, ξύσμα και χυμό
½ κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
1 βανίλια
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
3 αυγά
1 κρόκος αυγού
Αμύγδαλο φιλέ
 
Πως το φτιάχνουμε:
Διαλύουμε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι χλιαρό φρέσκο γάλα και μια κουταλιά σούπας ζάχαρη και αφήνουμε το μίγμα για 15 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Χτυπάμε στο γουδί ή στο μπλέντερ το μαχλέπι με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τη βανίλια.
Λιώνουμε το βούτυρο και κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό του.
Όταν φουσκώσει η μαγιά την αδειάζουμε στο αλεύρι στο οποίο προσθέτουμε το μίγμα των αυγών και το μαχλέπι.
Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 45 περίπου λεπτά.
Χοντροκόβουμε τα φουντούκια και τους προσθέτουμε την κανέλα.
Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, το χωρίζουμε στα δυο και κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε ένα ορθογώνιο φύλλο πάχους ενός εκατοστού.
Απλώνουμε στο κάθε ένα από μια κουταλιά πραλίνα σοκολάτας (τύπου μερέντα) και προσθέτουμε από πάνω τα φουντούκια.
Αρχίζουμε και τυλίγουμε σε ρολό το φύλλο από τη μακριά του πλευρά.
Αν είναι πολύ κοντό το τραβάμε από τις άκρες να μακρύνει λίγο. Παίρνουμε τα δύο ρολά και τα τυλίγουμε το ένα γύρω από το άλλο ώστε να ενωθούν μεταξύ τους.
Αφήνουμε το τσουρέκι να φουσκώσει σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
Το αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και ρίχνουμε από πάνω λίγο αμύγδαλο φυλέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
Αν πάρει χρώμα πριν τελειώσει ο χρόνος το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί και άλλο.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


4 ΣΤΟΥΣ 5 ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ

...Ο ΠΕΜΠΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ!


ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΙΝΕΣΑΙ

Ποτέ όμως!


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΨΑΡΟΥΚΛΑ

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΤΑ (ΜΠΑΡ) ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ...ΝΑΡΑ


ΘΕΣ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙΣ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΣΟΥ;

Δείξε τους αυτό το πρόσωπο στο αυτοκίνητό σου! χα χα χα


ANDROID ΣΥΣΚΕΥΗ ΧΩΡΙΣ PLAY STORE; ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ

Σου έχουμε τη λύση για να δώσεις αξία στη βλακεία που σου πούλησαν


ΝΕΟ! ΣΚΥΛΟΤΡΟΦΗ GLUTEN FREE

Προστατεύστε τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου


ΟΤΑΝ ΕΠΑΘΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΗΓΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ


Gevorg Mirzayan Ο ΣΩΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ, ΤΑΞΙΔΕΥΕ ΠΟΛΥ. ΠΕΣ ΤΑ ΟΛΑ ΤΕΡΗ ΧΡΥΣΕ


ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΓΙΣΙΟΣ

ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΝΑ ΤΟΛΜΑΣ, Ν' ΑΓΑΠΑΣ, ΝΑ ΖΕΙΣ

...σκοπός του ταξιδιού, η πληρότητα της αγάπης.


ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟΣ ΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ ΦΕΤΙΧΙΣΜΟΣ

Ένα από τα καλύτερα βιβλία του πατέρα της Ψυχανάλυσης


Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

Συμβουλές σε ένα νέο συγγραφέα


Ο ΔΥΤΗΣ

Αστυνομικό μυθιστόρημα με ταξίδια από το Αμβούργο στο Αίγιο, το παρελθόν στο παρόν, την Ιστορία στην Επιστήμη


ΡΟΥΛΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥΛΗΣ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ


Η ΣΟΥΠΑ ΤΟΥ ΚΑΦΚΑ

Η παγκόσμια λογοτεχνία σε 17+1 συνταγές


ΤΟ ΝΑΙ-ΟΧΙ. Στη χώρα των διαπραγματεύσεων

Ναι είναι καλό, Όχι δεν είναι καλό...


ΓΕΥΣΕΙΣ ΓΑΜΟΥ

400 συνταγές και ιδέες για να γίνει πραγματικότητα ο γάμος των ονείρων σας


ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τα