Πως το φτιάχνουμε:
Βάζουμε τα γάλατα (το ζαχαρούχο και το εβαπορέ) στο ψυγείο για 3, τουλάχιστον, ώρες και τα χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά (στη μεγάλη ταχύτητα, να αφρίσουν).
Τα βάζουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ και βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη μέχρι να μισοπαγώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τις βανιλέτες μέχρι να φουσκώσει λίγο και τα προσθέτουμε στο μισοπαγωμένο μίγμα των γαλάτων.
Τα αφήνουμε ξανά στην κατάψυξη να παγώσουν λίγο (10 - 15 λεπτά, ανάλογα με τη δύναμη του ψυγείου μας) και μετά τα ξαναχτυπάμε και προσθέτουμε, αν θέλουμε, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, κακάο κ.λπ.
Το σπιτικό παγωτό γίνεται πολύ σφιχτό όταν μένει στην κατάψυξη επειδή δεν έχει συντηρητικά.
Όταν θέλουμε να το φάμε το αφήνουμε 10 λεπτά εκτός ψυγείου και μετά το σερβίρουμε γαρνίροντας το με μπισκότα, σαντυγί ή διάφορα σιρόπια.