ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡΑντί για μεταλλαγμένο κρέας, γνήσιο σπιτικό χάμπουργκερΑνήκει στην κατηγορία: FINGER FOOD Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 33915 φορές. Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 210 φορές.
|
![]() |
|
![]() 1 στρογγυλό ψωμάκι χαμπουργκερ 2 φέτες ντομάτα (ώριμη) Κρεμμύδι 1 πιπεριά (κέρατο) 1 φέτα τηγμένο τυρί 1 φύλλο μαρούλι Αλάτι, πιππέρι (μαύρο) Κέτσαπ Μαγιονέζα Πως το κάνουμε: Ζυμώνουμε τον κιμά με αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το γούστο μας. Η αυθεντική συνταγή είναι σκέτος κιμάς. Ανάβουμε τα κάρβουνα (αν βαριόμαστε βάζουμε ένα λείο τηγάνι ελάχιστα λαδομένο αλλά είναι προτιμότερο το ψήσιμο στα κάρβουνα καθώς γίνεται καλύτερο ψήσιμο) και ψήνουμε την πιπεριά και το μπιφτέκι. Μόλις τελειώσουν ψήνουμε λίγο και το κρεμμύδι. Κόβουμε το ψωμί στη μέση (οριζόντια) και το βάζουμε με τις κομμένες πλευρές προς τα κάτω και το ψήνουμε ελάχιστα, ίσα που να ρουφήξει τα υγρά και να ζεσταθεί. Ξεφλουδίζουμε την πιπεριά και την κόβουμε. Βάζουμε το μπιφτέκι, τη ντομάτα, την πιπεριά, το φύλλο μαρούλι και το κρεμμύδι ανάμεσα στα ψωμάκια (σαν σάντουιτς) και, αν θέλουμε, βάζουμε και μια φέτα κίτρινο τηγμένο τυρί. Σερβίρουμε μαζί με κέτσαπ, μαγιονέζα, πατάτες τηγανιτές, αναψυκτικό και ένα παραπεμπτικό για εξέταση χοληστερίνης. Αν θέλουμε να γίνει πιο υγιεινό το κάνουμε σάντουιτς με κανονικό ψωμί και χωρίς σάλτσες (μαγιονέζα, κέτσαπ) επειδή και τα τρία (ψωμάκι χάμπουρκερ, μαγιονέζα, κέτσαπ) είναι τίγκα στη ζάχαρη. |
|