ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ

Νόστιμο, φρέσκο και πάνω από όλα υγιεινό


Ανήκει στην κατηγορία: ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 43393 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 685 φορές.





ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Τα "μη λευκά" ψωμιά δεν αποτελούνται από 100% διαφορετικό αλεύρι αλλά από μίγμα λευκού αλευριού και ενός δεύτερου που του δίνει το χαρακτηριστικό του όνομα (καλαμποκόψωμο, ολικής άλεσης κ.λπ.). Για ένα καλό ποιοτικά ψωμί το λευκό αλεύρι δεν πρέπει ποτέ να είναι κάτω από το 50% της ποσότητας το αλευριού.
Τι θα χρειαστούμε:
300γρ. χλιαρό νερό
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
100 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 σφηνάκι τσίπουρο
 
Πως το κάνουμε:
Βάζουμε στο μίξερ τούς σπιράλ αναδευτήρες (αυτούς που μοιάζουν με ανοιχτήρι φελλού).
Ζεσταίνουμε πολύ ελαφριά το νερό (για να μην σκοτώσουμε τους μύκητες της μαγιάς).
Το ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ μαζί με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 2 φακελάκια ξηρή μαγιά και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Χτυπάμε για ένα λεπτό και το αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει σε μέρος προφυλαγμένο από το κρύο.
Ξεκινάμε το μίξερ (αναδευτήρες ζύμης) στη φουλ ταχύτητα και ρίχνουμε πρώτα το βούτυρο, μετά τα αλεύρια και τέλος το αλάτι και 1 σφηνάκι τσίπουρο.
Η ζύμη ΔΕΝ πρέπει να κολλάει. Αν κολλάει έστω και ελάχιστα προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Μην ρίξετε νερό. Ακόμη και αν τρίβεται η ζύμη, δεν πειράζει. Οι αναδευτήρες πρέπει να ξεκολλάνε εύκολα και να βγουν σχεδόν καθαροί.
Σκεπάζουμε το μπολ με μία πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε σε μέρος προφυλαγμένο από το κρύο.
Στα 25 λεπτά ανοίγουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βάζουμε στον πάτο του έναν πήλινο κεσέ γεμάτο νερό.
Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα. 5 λεπτά μετά παίρνουμε το ζυμάρι και το βάζουμε πάνω στη λαδόκολλα στο σχήμα που μας αρέσει. Το σχήμα αλλάζει την ποσότητα κόρας (καρβέλι, φρατζόλα, μικρές μπάλες κ.λπ.)
Βάζουμε το ταψί στην δεύτερη από κάτω σχάρα (όχι στην τελευταία αλλά στην πρότελευταία).
Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά (στα 35 το ελέγχεις). Είναι έτοιμο όταν θα αρχίσει να παίρνει χρώμα και όταν το χτυπάς με ένα κουτάλι πάνω στην κόρα κάνει ντουπ - ντουπ.

Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο ΔΕΝ το αφήνουμε στο ταψί κι ας έχει από κάτω τη λαδόκολλα. Το βάζουμε πάνω σε μια σχάρα αλλιώς θα μαζέψει υγρασία από κάτω και θα μουσκέψει.

Εμείς θα ασχοληθούμε μόνο 5 λεπτά (χτύπημα μαγιάς, ζύμης και βάλσιμο - βγάλσιμο στο φούρνο). Θα λερώσουμε μόνο ένα κουτάλι, το μπολ και τους αναδευτήρες του μίξερ. Το σπίτι θα μοσχομυρίσει καθώς δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το φρεσκοψημμένο ψωμί.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΜΗ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ...

...ΠΡΙΝ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ!


ΣΤΟ ΣΤΑΝΦΟΡΝΤ ΠΗΓΕ Η ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΛΕΣ ΚΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!


ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΑΥΤΟ; Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΟ 90% ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Γεια σου ρε μεγάλε δημοκρατικέ λαέ.


ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΤΕΣΤ DNA ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ....

...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ ΕΙΝΑΙ!


ΕΛΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΔΕΝ ΜΥΡΙΣΕ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ

(είναι να μη σε κλάσει σκύλος)


ΠΑΙΔΙΑ (ΜΑΘΗΤΕΣ) ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ....

...ΚΑΝΕΙΣ ΑΜΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ


ΠΩΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ BROKEN CITY

Πώς το κάνουν οι παράνομοι; Πώς βρίσκουν και ελληνικούς υπότιτλους;


ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΠΛΕΥΡΟ

...και για τον Αδάμ πηλό και ροχάλα!


ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ

Για απάντησε

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΓΚΑΣΠΑΡ, ΜΕΛΧΙΟΡ ΚΑΙ ΒΑΛΤΑΣΑΡ

Μία επιτυχία δεν εγγυάται τίποτα...


ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ

Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα


ΜΑΤΡΙΟΣΚΑ

e-book: 11 διηγήματα και 11 φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα


ΠΕΝΤΕ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ

Ένα από τα καλύτερα βιβλία για τους πρωτοεισερχόμενους στο χώρο της ψυχανάλυσης


Η ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι χορτοφαγικές συνταγές ενός μεγάλου μάγειρα το 18ου αιώνα


ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ – ΟΡΘΟΦΩΝΙΑ

Για να μιλάμε σωστά και καθαρά


ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Εκπληκτική δουλειά και από Ελληνίδα ψυχολόγο μάλιστα!


Εύκολο ξεκίνημα με το FrontPage 2002

To τοπ πρόγραμμα για κατασκευή site


ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

208 Συνταγές Μαγειρικής Fusion