Τι θα χρειαστούμε:
300γρ. κατεψυγμένο αρακά
½ ξερό κρεμμύδι
Λίγο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτάλι της σούπας τοματοπελτέ (συμπυκνωμένο)
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο (ή και πράσινο)
Ελάχιστο άνηθο (αν ξέρεις να τον ξεχωρίσεις και δεν ντρέπεσαι να τον ζητήσεις)
Πως το κάνουμε:
Για μεγάλα διαστήματα της ζωής μου έχω ζήσει μόνος μου και, ως άνθρωπος που δεν αντέχω να τρώω ετοιματζίδικα, αναγκάστηκα να φτιάxνω φαγητά μόνος μου.
Τα παιδιά τού tsoukali.gr μου ζήτησαν να γράψω τις εμπειρίες μου αυτές και είπα να ξεκινήσω από κάτι λαδερό.
Η συνταγή είναι για μία γερή μερίδα (ή 2 εστιατορίου).
Αφήνουμε τον αρακά να ξεπαγώσει.
Σε μια μικρή κατσαρόλα (20εκ. διάμετρο) ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο (¼ του ποτηριού και λιγότερο) και τη βάζουμε στη φωτιά.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Μόλις αρχίσουν να παίρνουν λίγο χρώμα πετάμε μέσα και τον αρακά.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα - σπάτουλα ή με το απλό κουτάλι, αν δεν έχουμε ξύλινο.
Μόλις αρχίσει και ο αρακάς να ψιλοαλλάζει χρώμα σε ορισμένα σημεία ρίχνουμε στο κατσαρολάκι ένα ποτήρι ζεστό νερό (ζεστό για να αρχίσει να βράζει γρήγορα).
Παίρνουμε ένα κουτάλι της σούπας τοματοπελτέ και τον ανακατεύουμε μέσα στον αρακά μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε αλάτι (λίγο στην αρχή και από εκεί και πέρα δοκιμάζουμε λίγο το ζουμί και αναλόγως ρίχνουμε κι άλλο), ελάχιστο μαύρο πιπέρι και λίγο λάδι (¼ του ποτηριού).
Αν έχουμε άνηθο τον κόβουμε κομματάκια και τον ρίχνουμε. Αν όχι, δεν πειράζει.
Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά αλλά το ελέγχουμε ανά 5 λεπτά επειδή ανάλογα με το "μάτι" τής κουζίνας μπορεί το νερό να εξατμιστεί πιο γρήγορα.
Στα 15 λεπτά ελέγχουμε αν ο αρακάς "τρώγεται".
Αν είναι σκληρός συνεχίζουμε το βράσιμο και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη. Σε λίγα λεπτά θα είναι έτοιμο.
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε οποιοδήποτε λαχανικό "λαδερό κοκκινιστό" (πατάτες γιαχνί, φασολάκια κ.ά.) και να έχει αξιοπρεπέστατη γεύση.
A! Και μια συμβουλή! Μπορείτε, αλλά δεν το συνιστώ, να ρίξετε μέσα και μια μεγάλη πατάτα κομμένη στα 4. Δεν το συνιστώ επειδή η πατάτα συνήθως "κλέβει" τη γεύση τού αρακά.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!
ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;
ΤΑ NETBOOKS ΠΕΘΑΝΑΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ
H ACER και η ASUS ανακοίνωσαν ότι δεν θα φτιάχνουν πια netbooks
ΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ
GAMING ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΪΔΟ
ΔΕΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΤΗΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΣΤΑ 72 ΤΟΥ
Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΣ ΑΠΟΛΛΩΝ
Ο ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΩΣΗ
Πώς μία παρέμβαση με μηδενικό κόστος μας γλιτώνει ένα τσουβάλι λεφτά.
Η ΓΑΤΑ ΣΟΥ ΚΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ
...ΕΣΥ;
ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ
Η ΚΟΠΕΛΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ
Η ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ!
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΚΙ ΤΟΥ SPIDER-MAN
100 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ
ΚΑΙ 200 ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;
ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΗ;
ΑΦΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ
Μια άλλη θεώρηση του καλού και του κακού μέσα από καθαρά εγωιστικό και ηδονιστικό πρίσμα
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ
Εικονογραφημένο βιβλίο ψυχολογίας για ενήλικες.
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΥΦΟΥΣ
Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να περιγράψει κανείς ένα ασήμαντο επεισόδιο;
ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ECDL
ΟΛΑ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΩΜΑ
Ίσως το καλύτερο έργο του Μπορίς Βιαν
ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ
Η αξία της ζωής
Η ΖΕΡΑΛΝΤΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ
Υπάρχουν μαγικά πλάσματα μέσα σε μια σύγχρονη μεγαλούπουλη;