ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΑΕΡΙΝΗ, ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ

Φρέσκα κολοκυθάκια, μοτσαρέλα, φέτα και μπέικον


Ανήκει στην κατηγορία: ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 6512 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 105 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
1 κούπα χλιαρό φρέσκο γάλα
1 κύβο φρέσκια μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 3-31/2 κούπες)
 
Για τη γέμιση:
4 πράσινα κολοκυθάκια
2 μπάλες μοτσαρέλα
4 φέτες μπέικον
½ φλιτζάνι φέτα
2 κούπες τριμμένο κίτρινο τυρί
Αλάτι
Ρίγανη ή δυόσμο
Ελαιόλαδο
 
Πως το κάνουμε:
Μέσα στο χλιαρό γάλα λιώνουμε τη μαγιά (η μαγιά πρέπει να είναι φρέσκια. Η μαγιά σε φακελάκι δίνει μια τελείως διαφορετική γεύση στη ζύμη).
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε για να διαλυθούν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα λείο ζυμάρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Με το εργαλείο ξεφλουδίσματος λαχανικών κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές μακριές λωρίδες (εκτός αν είσαστε μάστορες και τα καταφέρνετε το ίδιο καλά και με ένα απλό μαχαίρι).
Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων για να μαλακώσουν.
Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων σε ένα μικρό τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό και τα βράζουμε για λίγο εκεί μέσα να μαλακώσουν και όχι να ψηθούν.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και ανοίγουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι εκεί μέσα.
Αν λαδώσετε τα χέρια σας το ζυμάρι ανοίγει πολύ εύκολα, ξεκινώντας να το απλώνετε από το κέντρο προς τα έξω.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε πολύ λεπτές φέτες και την απλώνουμε πάνω στη ζύμη.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα αρταίνουμε με ρίγανη ή δυόσμο.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το βάζουμε πάνω από τα κολοκυθάκια και μετά τη φέτα θρυμματισμένη.
Τέλος ρίχνουμε το κίτρινο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το τυρί.
 
Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Νανού Νικολά, από: Αθήνα 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Μην πετάξεις το ποτιστήρι. Κάντο ντουζιέρα

Με ελάχιστη υδραυλική τέχνη μπορείς να μετατρέψεις το παλιό ποτιστήρι σε ντουζιέρα που θα καταπλήξει τους πάντες


ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ

ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΓΑΜΩ!


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥΜ

ΔΟΥΛΕΥΕΙ, ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ!


VIVA LA EVOLUCION

ΖΗΤΩ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ...η ποια;


ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΣΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ 6 ΜΕΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΑΦΩΝΟΥΣ


ΚΑΝΕ LIKE ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΕΙΣ

...πάντα όταν το βλέπεις να κάνεις like


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ GOOGLE; ΑΝΤΡΑΣ Ή ΓΥΝΑΙΚΑ;

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ;


ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥΣ Η ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΝΔ!!!

Πώς πάνε οι δουλειές; Ρωτάει η αφίσα της ΝΔ μπροστά σε ένα λουκέτο. Απίστευτη ειρωνία - κακία


ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΟΝΗ;

O Αετός προσεληνώνεται. Βλέπουμε τον πύραυλο να πετάει πολύ χώμα, όμως...

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ECDL


Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΣΕ ΔΥΟ ΡΟΔΕΣ

Ένα αληθινό φανταστικό ταξίδι...


100 ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Θεοί, ήρωες, γενεαλογικά δέντρα κ.λπ.


ΟΡΚΟΣ ΣΙΩΠΗΣ

Αστυνόμικό μυθιστόρημα


ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Όταν ακούς το γέλιο των παιδιών είναι σαν να κρυφοκοιτάζεις τον παράδεισο


Ο ΡΑΦΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Το τρίπτυχο της επιτυχίας: σεξ - βία - μυστήριο


ΟΥΡΑΝΟΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Ποιητική συλλογή


ΜΟΡΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κατσαρόλες και δοκιμαστικοί σωλήνες


ΤΟ ΝΗΣΙ ΓΑΜΑ

Η διαμονή στο νησί απαιτεί καλή αίσθηση του χιούμορ και ελεύθερο πνεύμα.