ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική)

Η επαγγελματική συνταγή που γίνεται τέλεια με μη επαγγελματικά υλικά


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 69189 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 1404 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
Μίγμα διόγκωσης
50 γρ νωπή μαγιά
80 γρ. χλιαρό νερό
130 γρ. μαλακό αλεύρι (κοσκινισμένο)
Βασικό μίγμα:
125 γρ. μαργαρίνη (μαλακή)
180 γρ. κρυσταλική ζάχαρη
2 αυγά (120 - 130 γρ, και τα δύο)
100 γρ. φρέσκο γάλα
50 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
3 γρ. μαστίχα τριμμένη ανακατεμένη σε
20 γρ.  κρυσταλική ζάχαρη
6 γρ. μαχλέπι τριμμένο σε σκόνη
Ξύσμα φλούδας από 1 πορτοκάλι
3 γρ. αλάτι
1 λουβί βανίλια

Αλεύρι:
500 γρ. αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο

Τελείωμα
75 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
 
Πως το κάνουμε:
Πρόκειται για την επαγγελματική συνταγή που χρησιμοποιούν οι σχολές ζαχαροπλαστικής κι αρτοποιίας.

Τοποθετούμε τα υλικά του μίγματος διόγκωσης (νωπή μαγιά, χλιαρό νερό κι αλεύρι) στο μίξερ με το λεπτό σύρμα και τα χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα.
Τα αφήνουμε για 40 λεπτά να φουσκώσουν.
Στα 30 λεπτά τοποθετούμε τα υλικά του βασικού μίγματος (βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, γάλα, χυμό, μαστίχα με ζάχαρη, μαχλέπι, ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και βανίλια) μέσα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσουν και να ανακατευτούν όλα καλά.
Μόλις τελειώσουμε ρίχνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μίξερ που είχαμε αφήσει το πρώτο μίγμα να φουσκώσει.

Βάζουμε στο μίξερ τον γάτζο για τη ζύμη (ή αν δεν έχουμε ειδικό μίξερ τότε αυτά που είναι σαν τιρμπουσόν) και τα χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά.
Μετά κατεβάζουμε την ταχύτητα στο χαμηλό, προσθέτουμε τα 500 γραμμάρια σκληρό κοσκινισμένο αλεύρι και χτυπάμε για 2 λεπτά. Ανεβάζουμε την ταχύτητα στο μεσαίο και χτυπάμε για 5 λεπτά.
Στο ενδιάμεσο, στο πεντάλεπτο που χτυπιέται, λιώνουμε το βούτυρο έτσι ώστε να είναι χλιαρό.
Μετά, χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ, ρίχνουμε το χλιαρό βούτυρο λίγο λίγο μέσα στον κάδο.
Χτυπάμε για 5 λεπτά.

ΠΡΟΣΟΧΗ! όταν βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο πρέπει να βγαίνει όλη μαζί και όχι να κόβεται κομμάτια. Αν κόβεται κομμάτια την χτυπάμε κι άλλο στο μίξερ.

Σκεπάζουμε τον κάδο με μια πετσέτα αν είναι μεγάλος - αν δεν είναι λαδώνουμε ένα σκεύος σαν μικρή σκάφη και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη και την σκεπάζουμε μια πετσέτα. Το αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 45 λεπτά).

Μετά το σαρανταπεντάλεπτο, γυρίζουμε τη ζύμη ανάσκελα την πατάμε λίγο με τα χέρια να ξεφουσκώσει, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό (35 βαθμούς κελσίου) και υγρό μέρος.

Τοποθετούμε σε στρόγγυλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και περασμένο με βούτυρο ή λάδι στα τοιχώματα.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί πριν τη βάλετε στο ταψί.

Αραιώνουμε ένα αυγό σε ένα ποτήρι νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια.


Αν θέλετε στολισμό τον κάνετε με μαρέγκα και κορνέ. Χτυπάτε τα ασπράδια του αυγού στη γρήγορη ταχύτητα να γίνουν μαρέγκα και με ένα κορνέ γράφετε τη χρονολογία και κάνετε και μερικές φιοριτούρες γύρω - γύρω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Χρόνια πολλά!
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΑΥΤΟ; ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΤΟ PHOTOSHOP ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ

...παρά από τη χώρα σου!


ΒΕΡΥΚΟΚΑ 0,23€ ΡΟΔΑΚΙΝΑ 0,17€ ΚΕΡΑΣΙΑ 0,27€ ΑΧΛΑΔΙΑ 0,20€

Δείτε το κόστος των φρούτων σε γελοιογραφία του Μητρόπουλου


ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΣΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΠΑΝΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ OI ΝΑΖΙ ΜΑΖΙ;


Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ

ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ


ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ GAY

ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ


ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ: ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ;

ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ


Η ΓΑΤΑ ΣΟΥ ΚΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

...ΕΣΥ;


ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑ ΨΑΛΙΔΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ...

...ΜΑΝΤΕΨΤΕ: ΨΑΛΙΔΙ


ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ...

...ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΡΟΥΦΗΞΕΙ;

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΟΥ

Ένα απόλυτα χρήσιμο βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά εφηβικής και προεφηβικής ηλικίας


ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ KILLER

Το παρασκήνιο της ζωής ενός επαγγελματία εκτελεστή


ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τα


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Από τη μεγάλη έκρηξη ως τις μαύρες τρύπες


ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Η ζωή είναι σαν το ποτάμι που κυλάει αυτή τη στιγμή μπροστά μας


Ο ΨΙΘΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

Πεταλούδα Papillio Sophia


ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ

Δέκα ιστορίες, δέκα μικρές αφηγήσεις


Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ

Το μεγαλύτερο βάρος στη ζωή είναι να μην έχεις τίποτα να κουβαλήσεις...


ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΩ

Ένας χάρτης για ενήλικες