Πως το κάνουμε:
Πρόκειται για την επαγγελματική συνταγή που χρησιμοποιούν οι σχολές ζαχαροπλαστικής κι αρτοποιίας.
Τοποθετούμε τα υλικά του μίγματος διόγκωσης (νωπή μαγιά, χλιαρό νερό κι αλεύρι) στο μίξερ με το λεπτό σύρμα και τα χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα.
Τα αφήνουμε για 40 λεπτά να φουσκώσουν.
Στα 30 λεπτά τοποθετούμε τα υλικά του βασικού μίγματος (βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, γάλα, χυμό, μαστίχα με ζάχαρη, μαχλέπι, ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και βανίλια) μέσα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσουν και να ανακατευτούν όλα καλά.
Μόλις τελειώσουμε ρίχνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μίξερ που είχαμε αφήσει το πρώτο μίγμα να φουσκώσει.
Βάζουμε στο μίξερ τον γάτζο για τη ζύμη (ή αν δεν έχουμε ειδικό μίξερ τότε αυτά που είναι σαν τιρμπουσόν) και τα χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά.
Μετά κατεβάζουμε την ταχύτητα στο χαμηλό, προσθέτουμε τα 500 γραμμάρια σκληρό κοσκινισμένο αλεύρι και χτυπάμε για 2 λεπτά. Ανεβάζουμε την ταχύτητα στο μεσαίο και χτυπάμε για 5 λεπτά.
Στο ενδιάμεσο, στο πεντάλεπτο που χτυπιέται, λιώνουμε το βούτυρο έτσι ώστε να είναι χλιαρό.
Μετά, χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ, ρίχνουμε το χλιαρό βούτυρο λίγο λίγο μέσα στον κάδο.
Χτυπάμε για 5 λεπτά.
ΠΡΟΣΟΧΗ! όταν βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο πρέπει να βγαίνει όλη μαζί και όχι να κόβεται κομμάτια. Αν κόβεται κομμάτια την χτυπάμε κι άλλο στο μίξερ.
Σκεπάζουμε τον κάδο με μια πετσέτα αν είναι μεγάλος - αν δεν είναι λαδώνουμε ένα σκεύος σαν μικρή σκάφη και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη και την σκεπάζουμε μια πετσέτα. Το αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 45 λεπτά).
Μετά το σαρανταπεντάλεπτο, γυρίζουμε τη ζύμη ανάσκελα την πατάμε λίγο με τα χέρια να ξεφουσκώσει, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό (35 βαθμούς κελσίου) και υγρό μέρος.
Τοποθετούμε σε στρόγγυλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και περασμένο με βούτυρο ή λάδι στα τοιχώματα.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί πριν τη βάλετε στο ταψί.
Αραιώνουμε ένα αυγό σε ένα ποτήρι νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια.
Αν θέλετε στολισμό τον κάνετε με μαρέγκα και κορνέ. Χτυπάτε τα ασπράδια του αυγού στη γρήγορη ταχύτητα να γίνουν μαρέγκα και με ένα κορνέ γράφετε τη χρονολογία και κάνετε και μερικές φιοριτούρες γύρω - γύρω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
Χρόνια πολλά!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!
ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;
Η ΓΑΤΑ ΣΟΥ ΚΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ
...ΕΣΥ;
ΑΝ ΜΕ ΗΘΕΛΕΣ, ΘΑ ΜΕ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕΣ
ΓΙΑΤΙ ΡΕ; POKEMON ΕΙΣΑΙ;
ΡΕ ΣΙΛΑ! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΝΘΕΡΑ ΣΟΥ;
ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ! ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΩ. Ε, ΣΚΑΨΕ ΛΙΓΟ!
ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙΣ ΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ
ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ
ΑΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΝΑΝ ΣΗΜΕΡΑ!
Η βέρα τι γυρεύει στο χέρι του; Και μάλιστα στο δεξί; Ποια γυναίκα θα τον πάρει;
ΠΩ ΠΩ ΝΤΡΟΠΗ! ...ΜΑ ΓΙΑ ΣΤΑΣΟΥ...
...ΤΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΓΕ:
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΥ ΡΟΖ!!!
ΦΑΝΤΑΣΟΥ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΟΡΓΑΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΓΚΥΟΣ
ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 8 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
TO CLICKBAIT ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΤΑ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ SITES. ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΧΙΟΝΙΑ
ΧΙΟΝΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΑΓΡΙΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΑΠΟ ...ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, Ο,ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΘΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;
ΖΩΝΙΑΝΑ GOLD
Προσοχή το διάβασμα μπορεί να σκοτώσει
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΜ ΠΟΥ ΕΙΔΑ!
ΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΓΚΜΟΝΤ ΚΛΑΒΙΕ
ΥΓΡΟ ΦΕΓΓΑΡΟΦΩΤΟ
Είναι σοφό να επαφίεσαι στην ...καλοσύνη των ξένων;
Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠΝΩΤΙΣΤΗ (ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΝΩΣΗ)
Ένα πολύ καλό βιβλίο για την πρακτική ύπνωση που σε αντίθεση με τα υπόλοιπα δεν παίρνει τον δύσβατο δρόμο της μεταφυσικής και τοποθετεί την ύπνωση στη σωστή της θέση
ΣΚΕΨΟΥ ΟΠΩΣ Ο ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ
Τα μυστικά μιας μεγαλοφυΐας
ΤΟ ΤΑΞΙΜΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ
Το ταξίμι ή το ταξίδι του Οδυσσέα;
Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ
Μυθιστόρημα που ανακατεύει το όνειρο με την πραγματικότητα
ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ 55
Οι κανόνες του βραβευμένου εκπαιδευτικού για να ανακαλύψουμε τον επιτυχημένο μαθητή σε κάθε παιδί.
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΟΛΟ ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΛΑΙΝΕ