ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ

Πραγματικά υγιεινά (και όχι σαν αυτά που πουλάν οι φούρνοι)


Ανήκει στην κατηγορία: FINGER FOOD

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 16109 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 101 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
125 γρ. μαργαρίνη
75 γρ. φυτίνη
45 γρ. λευκό κρασί (όχι ρετσίνα)
3 γρ. αλάτι
75 γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 γρ. κόκκινο πιπέρι
1 αυγό
250 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως (από μύλο - όχι από σούπερ μάρκετ, για να είναι πράγματι ολικής)
75 γρ. μαλακό αλεύρι (κοσκινισμένο)
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
 
Πως το κάνουμε:
Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ 125 γραμμάρια μαργαρίνη, 75 γραμμάρια φυτίνη, 45 γραμμάρια λευκό κρασί, 4 γραμμάρια αλάτι, 75 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα, 1 γραμμάριο κόκκινο πιπέρι και το 1 αυγό.
Τα χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα για 3 λεπτά και μετά για 5 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.
Χαμηλώνουμε στη μικρή ταχύτητα και χωρίς να κλείσουμε το μίξερ προσθέτουμε 250 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως, 75 γραμμάρια κοσκινισμένο μαλακό αλεύρι και 5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε για 7 λεπτά.
Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο, την βάζουμε σε διάφανη μεμβράνη και την τυλίγουμε.
Τη βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Τη βγάζουμε και την πλάθουμε σε μακρόστενα σχήματα (κριτσίνια).
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στην οποία έχουμε απλώσει λαδόκολλα.
Προσοχή όμως! Πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν.
Αλείφουμε την επιφάνειά τους με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά περίπου.
 
 
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΠΟΤΕ ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΕ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ;

Σύμφωνα με τον Mark Twain όταν ο απατεώνας συνάντησε τον ηλίθιο!


ARIEL πολύ γέλιο

Ariel bold, Italic, black


CAT B15, TASK MANAGER EXISTS!!!

Και όμως υπάρχει task manager και ας μην το ξέρει ούτε η ίδια η εταιρία!


ΤΟ ΠΙΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΚΡΕΠΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

...έγινε σε αυτό το ΚΟΥΝΕΛΙ αγκορά!


ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...

...ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΟ. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ;


ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΠΑΣ ΑΠΟ ΑΓΕΛΑΔΑ ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΚΑΡΧΑΡΙΑ

...ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙ ΑΓΕΛΑΔΑ ΜΙΛΑΜΕ!


ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΤΩ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ;

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΑΝ


ΠΑΓΚΑΚΙ ΜΕ ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΟ

Μην τους δίνετε ιδέες! Αυτές οι βδέλλες που είναι στην εξουσία θα το κάνουν σίγουρα!


ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ

Και καλά κάνουν αφού είμαστε τόσο ηλίθιοι δηλαδή!

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΑΣΗΣ

Το κλειδί για να απολαύσετε την καθημερινότητα σας


ΠΕΝΤΕ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ

Ένα από τα καλύτερα βιβλία για τους πρωτοεισερχόμενους στο χώρο της ψυχανάλυσης


Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΗΣ ΥΑΙΝΑΣ

Τι θα ήταν η ζωή μας χωρίς φαγητό;


ΜΑ, ΤΟ ΨΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΦΡΟΥΤΟ

Μια αγκαλιά από σκαμπρόζικες, φλεγματικές, απροσδόκητες κι αισθαντικές παραμυθένιες ιστορίες...


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Με τα μάτια και το φλας ενός φωτογράφου


ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΒΑΘΙΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΑΝΑΛΑΦΡΑ ΣΟΦΟ


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Από τη μεγάλη έκρηξη ως τις μαύρες τρύπες


ΤΟ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΥΨΟΣ

Και άλλες αφύσικες ιστορίες


Η ΖΕΡΑΛΝΤΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

Υπάρχουν μαγικά πλάσματα μέσα σε μια σύγχρονη μεγαλούπουλη;