ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ)

Το περιτύλιγμα κάνει τη διαφορά


Ανήκει στην κατηγορία: ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 415414 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 1568 φορές.




Τι θα χρειαστούμε:
Μπύρα (lager) όσο πάρει
Αλεύρι (κατά προτίμηση άσπρο)
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
Μπαχαρικά
Λίγο ούζο (για το άρωμα)
 
Πως το κάνουμε:
Το απλό κουρκούτι (νερό κι αλεύρι) είναι σαν ψαρόκολλα.
Σήμερα θα σας δώσουμε την επαγγελματική συνταγή του κουρκουτιού, όπως αυτή διδάσκεται στις σχολές και όπως εφαρμόζεται στα καλά εστιατόρια που τολμούν να πουλήσουν μπακαλιάρο (λες και δεν είναι από τα νοστιμότερα ψάρια).

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 300 γραμμάρια αλεύρι, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Αν θέλετε ρίχνετε και άλλα μπαχαρικά μέσα. Προτείνουμε το πράσινο πιπέρι.

Τα κάνουμε σαν ένα ηφαίστειο και στο κέντρο ρίχνουμε τη μπύρα (330 κ. ε.).
Ανακατεύουμε. Μην ξεχνάμε ότι δεν κάνουμε ζύμη αλλά κουρκούτι. Πρέπει να είναι κάπως ρευστό αλλά ταυτόχρονα κολλώδες. Ρυθμίζουμε ανάλογα την ποσότητα του αλευριού (αν είναι πολύ ρευστό) ή της μπύρας (αν έσφιξε πολυ).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην κάνετε τον έξυπνο και αφαιρέσετε το αλάτι και τη ζάχαρη. Αποτελούν χημικά συστατικά αναγκαία για το κουρκούτι. Το αλάτι σφίγκει το τελικό αποτέλεσμα και η ζάχαρη δίνει το χρυσό χρώμα στην κρούστα.


Στα σχόλια βλέπουμε ότι προτείνετε να προστεθεί στη συνταγή και ένα σφηνάκι τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο). Τέλεια ιδέα. Στις ζύμες μας πάντα βάζουμε και ένα σφηνάκι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο. Σε αυτή, επειδή έχει την μπύρα δεν βάζουμε. Το δοκιμάσαμε, όμως, και έγινε πολύ καλό.


Αν χρησιμοποιήσετε ούζο ή τσίπουρο με γλυκάνισο θα έχει περισσότερο την αίσθηση του "ψαρομεζέ".


Ο φίλος Βασίλης προτείνει με αυτό που θα περισσέψει να βουτήξουμε φέτες ψωμί και να τις τηγανίσουμε. Δοκιμάστε το με μπόλικη ρήγανη και τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Και μια και λέμε κεφαλογραβιέρα. Κόψτε την σε ράβδους, βουτήξτε την στο κουρκούτι και τηγανίστε την κι αυτή... Σαν να ξεφύγαμε λίγο, ε;

 


18 .
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ

Ένας μπακαλιάρος διαφορετικός...χωρίς τη σκορδαλιά αλλά με περίσσια νοστιμιά

65 .
ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΠΑΣΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ

Χρυσαφένια μπαλάκια για πάρτυ, παιδάκια, μεζεδάκια και για ουζάκια

247 .
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΛΑΚΙ

Παραδοσιακή σπιτική νοστιμιά

253 .
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ

Η σούπα του πειρατή

 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΩΣ ΛΕΓΟΤΑΝ Ο ΚΑΠΤΑΙΝ ΧΟΥΚ ΠΡΙΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ

ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ΜΑΣΤΟΡΑ


ΠΗΡΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΘΑ ΣΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ

ΠΩΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΞΥΛΑ ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!


ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΕΥΧΕΣΑΙ!

...επειδή αυτό θα πάρεις


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ GOOGLE; ΑΝΤΡΑΣ Ή ΓΥΝΑΙΚΑ;

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ;


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΨΑΡΟΥΚΛΑ

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΤΑ (ΜΠΑΡ) ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ...ΝΑΡΑ


ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ

ΑΝ ΤΟ ΠΕΙ Ο ΓΚΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΑΚΙΑΣ ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ


ΟΤΑΝ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ / ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΕ ΒΓΑΖΕΙ ΕΞΩ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ...

...ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΧΕΣ ΔΙΚΑΙΟ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΡΟΥΠΩΣΕΣ ΚΙΟΛΑΣ!


HELLO KINKY

ΕΠΕΙΔΗ Η ΖΩΗ ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ


24 BHMATA ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΠΙΚΑΤΣΟΥ

ΚΟΥΦΑΝΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ORIGAMI

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΚΡΑΤΑΣ ΜΥΣΤΙΚΟ;

Ένα μυθιστόρημα για να μας θυμίσει πως η ζωή είναι όμορφη και αξίζουν όλες οι στιγμές της, εύκολες ή δύσκολες.


ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Εικονοποίηση των συναισθημάτων του καθημερινού ανθρώπου


ΟΛΑ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΩΜΑ

Ίσως το καλύτερο έργο του Μπορίς Βιαν


ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ

Ένάντια στην ηλιθιότητα ακόμα και οι Θεοί ...μάταια αγωνίζονται


ΧΑΙΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟ

Από τη συγγραφέα του μπεστ σέλερ «Καυτή Σοκολάτα»


Γκουρμέ α λα μπατιρέ

Βασιλικές και έξυπνες συνταγές με υλικά κρίσης!


ΓΚΑΣΠΑΡ, ΜΕΛΧΙΟΡ ΚΑΙ ΒΑΛΤΑΣΑΡ

Μία επιτυχία δεν εγγυάται τίποτα...


ΡΟΔΙΝΗ ΣΤΑΧΤΗ – ΜΑΡΙΑ ΘΗΡΕΣΙΑ ΚΑΡΛΟΤΑ

Ένα εξαιρετικό ιστορικό αφήγημα


ΥΠΑΤΙΑ

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ