Βραστό Αυγό - ΣφικτόΤο πιο υγιεινό πρόγευμα.Ανήκει στην κατηγορία: ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 5795 φορές. Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 2 φορές.
|
|
Τι πρέπει να γνωρίζουμε:
Αν το αυγό είναι ολόφρεσκο, τότε ξεφλουδίζεται δυσκολότερα, αφού βράσει.
Τι θα χρειαστούμε:
1 ή περισσότερα αυγά
Πως το κάνουμε:
Σε ένα άδειο κατσαρολάκι τοποθετούμε το αυγό προσεκτικά για να μην σπάσει.
Το σκεπάζουμε με νερό, τόσο ώστε η στάθμη του νερού να είναι 2 εκατοστά πάνω από το αυγό.
Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.
Αν είναι μπρίκι, βάζουμε από πάνω ένα πιατάκι του γλυκού.
Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι (για 1αυγό ή 1 κουταλιά της σούπας για 2 - 5 αυγά).
Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό.
Μόλις βράσει το νερό γυρνάμε την ένταση στο μεσαίο και βάζουμε το χρονόμετρο κουζίνας στα 4 λεπτά.
Μόλις τελειώσει ο χρόνος, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Βάζουμε το χρονόμετρο κουζίνας στα 6 λεπτά.
Βγάζουμε το καπάκι και ρίχνουμε κρύο νερό στην κατσαρόλα μέχρι το νερό να κρυώσει εντελώς.
Έχουμε ένα τέλειο σφικτό αυγό. |
|