ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Απλή συνταγή που γίνεται πολύ γρήγορα από τον οποιονδήποτε


Ανήκει στην κατηγορία: FINGER FOOD

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 6043 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 35 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
750 γρ. πουρέ πατάτας
100 γρ. ντομάτα ξεφλουδισμένη
50 γρ. τριμμένη γαλέτα (φρυγανιά)
70 γρ. φέτα (λευκό τυρί)
50 ml ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 μικρή πράσινη πιπεριά (κέρατο)
Δυόσμο
Ρίγανη
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι (μαύρο, άσπρο, πράσινο, κόκκινο)
 
Πως το κάνουμε:
Ετοιμάζουμε τον πουρέ.
Αν δεν θέλουμε (κρίμα) να φτιάξουμε πουρέ από πατάτες (βράζεις πατάτες τις ξεφλουδίζεις και τις λιώνεις με γάλα και βούτυρο) φτιάχνουμε έτοιμο. Απλά ακολουθήστε τις οδηγίες στο κουτί. Συνήθως τα 200 γρ. έτοιμες νιφάδες βγάζουν 750 γρ. πουρέ.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και κόβουμε μέχρι να έχουμε 100 γραμμάρια (αν είναι 110 δεν χάθηκε ο κόσμος).
Περνάμε τη ντομάτα μαζί με την ΜΙΚΡΗ πιπεριά κέρατο στο μούλτι. Εννοούμε εκείνες τις μικρές πράσινες πιπεριές που μοιάζουν οπτικά με τις καυτερές αλλά ΔΕΝ καίνε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμυδάκι.
Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο. Να βγεί περίπου ένα κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένος.
Ρίχνουμε στον πουρέ το κρεμμυδάκι, τον δυόσμο, την ψιλοκομμένη ντομάτα, 70 γραμμάρια φέτα που την σπάμε με το χέρι, 50 γραμμάρια τριμμένη γαλέτα ή φρυγανιά, 40 με 50 ml ελαιόλαδο, ελάχιστη ρίγανη και λίγο θυμάρι.
Ανάλογα με το αλάτι που έχει ο πουρές μπορεί να μη χρειαστεί να ρίξουμε αλάτι. Δοκιμάζουμε και βλέπουμε.
Ρίχνουμε το είδος του πιπεριού που μας αρέσει. Μαύρο οπωσδήποτε. Το πράσινο θα προσθέσει απίστευτο άρωμα και καγιέν, αν τους θέλουμε καυτερούς.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Αν το μίγμα μας φαίνεται "ρευστό" προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμα ή λίγο κορν φλάουρ.
Αφού επιτύχουμε την υφή που νιώθουμε καλά στο χέρι ότι μπορούμε να πλάσουμε κεφτεδάκια ...αρχίζουμε να τα πλάθουμε.
Βάζουμε το τηγάνι με λάδι στη φωτιά. Το είδος του λαδιού παίζει ρόλο τόσο στη γεύση όσο και στο πόσο βαρύ θα βγει ο ντοματοκεφτές.
Εκείνο που έχει σημασία είναι το λάδι να είναι καυτό πριν βάλετε τον πρώτο κεφτέ.
Μόλις κάψει το λάδι, λοιπόν, είτε αλευρώνουμε είτε πασπαλίζουμε τον κάθε ντοματοκεφτέ με τριμμένη φρυγανιά και τους τηγανίζουμε.
Είναι έτοιμοι μόλις αρχίζουν και παίρνουν χρώμα. Μην τους κάψετε. Έτσι κι αλλιώς δεν έχουν κιμά μέσα. Δεν χρειάζονται "μαγείρεμα", μόνο να κάνουν την κρούστα απ' έξω.
Μπορείτε να πειραματιστείτε με ΤΡΙΜΕΝΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΤΥΡΙΑ (παρμεζάνα, κεφαλογραβιέρα κ.ά.). Προσέξτε μόνο να μην σας βγουν λύσσα στο αλάτι. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αλμυρά σκληρά τυριά τότε βάλτε λιγότερο αλάτι στον πουρέ.
Αν τους θέλετε για ουζομεζέ τότε κάντε τους καφτερούς με πιπέρι καγιέν ή αντικαταστήστε την πράσινη πιπεριά με καυτερή!
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Ό,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΘΕΝΑ

ΘΑ ΣΕ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ


ΓΥΝΑΙΚΕΣ! ΑΤΙΜΟ ΠΡΑΓΜΑ! Α ΠΑ ΠΑ ΠΑ!

Καλά λένε ότι η γυναίκα την έχει την που....νιά μέσα της! Σαν δεν ντρέπεται μικρό παιδάκι! ΦΤΟΥ!


TO CLICKBAIT ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΤΑ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ SITES. ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΧΙΟΝΙΑ

ΧΙΟΝΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΑΓΡΙΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΑΠΟ ...ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, Ο,ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΘΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΦΕΥΡΕΣΗ

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ GPS


Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑΝ ΠΙΝΑΚΑ...

...ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΑΥΤΟΝ


Η ΦΑΤΝΗ ΜΕ ΤΑ ΖΟΜΠΙ ΣΤΟ ΣΙΝΣΙΝΑΤΙ

Οι χριστιανοί έχουν φρικάρει!


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ PHOTOSHOP

Pelagia noctiluca είναι και άμα το δεις μπροστά σου ...χέστηκες!


ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ, ΚΑΝΤΟ ΣΩΣΤΑ

Χωρίς πλάκα, το να ξέρεις ναυτικούς κόμπους είναι πολλές φορές σωτήριο


ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΟΠΑΥ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΠΕΦΤΕΙ;

Ή ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΦΥΡΙΖΕΙ Η ΠΙΠΑ ΤΟΥ;

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΠΟΥ ΠΑΣ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!

Είναι ιδέα μου ή το να βρεις το ταίρι σου είναι πιο δύσκολο από το να βρεις το φάρμακο για τον καρκίνο;


Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΣ Η ΔΡΑΧΜΗ

ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ


Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Καλόν μα την πίστημ


ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΑΚΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ

Μια όμορφη ιστορία, δοσμένη με χιουμοριστικό τρόπο που μιλάει για την πραγματική φιλία και όχι μόνο


ΤΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΖΑΡΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ

Αναφορά στην τύχη και στις σχέσεις της επιστήμης με το τυχαίο.


ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΑ

Για παιχνιδιάρηδες εραστές, τρομαγμένους άντρες και μελαγχολικές γυναίκες


50 ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ

Από τις αιώνιες σοφίες μέχρι τους σύγχρονους γκουρού


ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

Το καλύτερο βιβλίο για τους βιβλιοφάγους


Η ΣΟΥΠΑ ΤΟΥ ΚΑΦΚΑ

Η παγκόσμια λογοτεχνία σε 17+1 συνταγές