Τι θα χρειαστούμε:
½ κιλό μύδια με το όστρακο (ή 150 - 200 γρ. ξεκελύφωτα)
150 γρ. ρύζι σπυρωτό
100 γρ. λευκό κρασί (όχι πολύ ξινό)
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό - μεσαίο ξερό κρεμύδι (ή ½ μεγάλο)
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 ντομάτα μέτρια (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο (2 κ.σ.)
Βιτάμ (2 κ.σ.)
Αλάτι
Πιπέρι
Πως το κάνουμε:
Πλένουμε καλά τα μύδια, αν είναι με το όστρακο, και αφαιρούμε όποια ακαθαρσία έχουν πάνω τους.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι και 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Καθαρίζουμε 1 σκελίδα σκόρδο και την κόβουμε στα 4.
Τη ρίχνουμε στο τηγάνι και μαζί και τα μύδια.
Ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα για 3 λεπτά περίπου.
Αφαιρούμε το σκόρδο και όσα μύδια δεν έχει ανοίξει το κέλυφός τους, αλλιώς θα πάθουμε δηλητηρίαση.
Αν έχουμε επιλέξει μύδια χωρίς κέλυφος, αντί για τρία λεπτά σωτάρουμε ίσα που να αλλάξουν λίγο χρώμα και αφαιρούμε το σκόρδο.
Ρίχνουμε 100 γραμμάρια λευκό κρασί, τρίβουμε λίγο πιπέρι από πάνω και βγάζουμε το τηγάνι απο τη φωτιά.
Βάζουμε στο βραστήρα να βράσουν 450 γραμμάρια νερό.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 κουταλιά βιτάμ σε μέτρια φωτιά.
Μόλις λιώσει το βιτάμ κι αρχίζει να βγάζει "φυσαλίδες" ρίχνουμε 150 γραμμάρια ωμό ρύζι σπυρωτό.
Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 20 δευτερόλεπτα και ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του τηγανιού (μύδια και όσα υγρά υπάρχουν ακόμα, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 450 γραμμάρια βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά.
Στο σημείο αυτό αν θέλουμε περνάμε από το μούλτι μία μέτρια ντομάτα και τη ρίχνουμε κι αυτή, απλά μειώνουμε το νερό στα 400 γραμμάρια και ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι ακόμη.
Το μίγμα πρέπει να βράζει ήδη. Γυρίζουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς χαμηλό.
Ανακατεύουμε που και που για να μην κολλήσει τίποτα.
Βράζουμε μέχρι το ρύζι να πιεί όλο το νερό οπότε το βγάζουμε από τη φωτιά.
Αν το ρύζι δεν είναι και η πρώτη ποιότητα, σερβίρεται αμέσως. Αν είναι καλής ποιότητας σπυρωτό, μπορείτε να το προετοιμάσετε και από πριν. ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ
Θέλετε να το κάνετε πιο εξωτικό; ρίξτε στο τηγάνι "κουκουνάρι" (όχι από το πεύκο, ξηρό καρπό κουκουνάρι) και ακολουθήστε την κανονική συνταγή.
Θέλετε να το κάνετε πιο χορταστικό; ρίξτε στο τηγάνι φέτες μανιταριών. Η πρωτεΐνη θα κάνει το φαγητό απίστευτα χορταστικό. Απλά μην ρίξετε τη ντομάτα μετά. Ή ρίξτε την. Όπως σας αρέσει!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!
ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;
ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΑΚΤΑ ΤΑ ΑΓΓΕΛΑΚΙΑ...
ΚΑΝΟΥΝ ΦΟΥΣΚΕΣ ΜΕ ΠΟΡΔΑΚΙΑ
Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΤΗ ΧΟΝΤΡΗ
ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ
1000€ ΣΙΓΟΥΡΑ
Βρες τη λέξη και έχεις 1000€ σίγουρα. Η σκηνή λέγεται ότι είναι από μεταμεσονύκτιο παιχνίδι στην ελληνική τηλεόραση!
ΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΧΥΛΑ
Τσιμπούκι και κοχύλια = τσιμπουκόχυλα!
ΑΠΑΛΛΑΧΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ AVAST SECURELINE
ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΟ @#$@# TO AVAST
ΟΤΑΝ Η ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΟΥ
...ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΓΑΜΑΤΟΣ GAMER
ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΥΠΟΜΟΝΗ
ΔΙΩΞΕ ΤΟΥΣ ΤΟΞΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ
ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΣΚΕΛΕΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΣΚΕΛΕΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΓΑΛΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ. ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ;
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΥΦΟ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ
ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΣΤΟΛΗ ΠΥΡΟΣΒΣΤΩΝ ΤΟ 1920. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ
ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΝΕΥΡΩΤΙΚΟΥ
Θαυμάσιο βιβλίο, αυτοβιογραφικό (;), συγκινητικό
FrontPage 98 - Δημιουργήστε Web sites πανεύκολα και δυναμικά
Τα βιβλία Πληροφορικής δεν είναι σαν τα κρασιά!
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ
Ερωτική περιπέτεια δοσμένη άριστα από γυναίκα συγγραφέα ...φυσικά.
ΘΑ ΣΕ ΒΡΩ ΞΑΝΑ
Αστυνομική περιπέτεια στο στυλ LOST
ΟΙ ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΣΜΕΤ
Ένα βιβλίο ζωγραφιά
NETMEETING 3
Ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά
ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ
Ένας σύγχρονος σπαραγμός για τα σκοτεινά μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Οι πρώτες σελίδες: σκοτεινά συναισθήματα που έρχονται στο φως, μια εξομολόγηση πριν το τέλος