ΨΗΤΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΜια γευστική απόλαυση που ταιριάζει σε κάθε γιορτήΑνήκει στην κατηγορία: ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 4568 φορές. Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 20 φορές.
|
|
Τι θα χρειαστούμε:
3 μήλα
200 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
200 γραμμάρια κρασί
8 καρύδια
4 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
1 σφηνάκι κονιάκ
Χυμός λεμονιού
Πως το κάνουμε:
Σε ένα μπολάκι βάζουμε μέσα τις σταφίδες και ρίχνουμε 200 γραμμάρια κρασί και ένα σφηνάκι κονιάκ.
Τις αφήνουμε να μουλιάσουν για 2 ώρες τουλάχιστον.
Σε ένα μπολ βάζουμε 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας κανέλα και τα ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε τα καρύδια και τα περνάμε από το γουδί. Δεν τα κάνουμε σκόνη. Αφήνουμε να γίνουν σε μέγεθος σταφίδας ή και μικρότερο.
Κόβουμε τα μήλα στη μέση και τους αφαιρούμε το κέντρο.
Τα τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι από την πλευρά της φλούδας.
Τα αλοίφουμε με χυμό λεμονιού και τα βουτάμε στο μπολ με τη ζάχαρη και την κανέλα για να κολλήσει επάνω τους (όπως αλευρώνουμε τα ψάρια).
Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα 6 κομμάτια μήλου με τη φλούδα προς τα κάτω.
ΚΟΒΟΥΜΕ ένα μικρό κομμάτι από την πλάτη τους για να στέκονται καλά. Δηλαδή φτιάχνουμε μια μικρή βάση.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη ζάχαρη και την κανέλα, ρίχνουμε και το καρύδι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το περιεχόμενο πάνω από τα 6 κομμάτια μήλου.
Ρίχνουμε 200 γραμμάρια βραστού νερού στο ταψί και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το μήλο.
|
|