ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΟΥΣΙΛΙ ΑΛΑ ΙΤΑΛΙΑΈνα γκουρμέ πιάτο που μπορεί να το φτιάξει ο καθέναςΑνήκει στην κατηγορία: ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 3910 φορές. Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 5 φορές.
|
|
Τι θα χρειαστούμε:
3 μπούτια κοτόπουλου
300 γρ. φουσίλι
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι μέτριου μεγέθους
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. κύμινο
Μερικές φέτες Ένταμ για τοστ
Ρίγανη
Δυόσμος
Ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμόνι
Χυμό από ένα πορτοκάλι
Ξύδι από κρασί
Άνηθο
Πιπέρι μαύρο
Πως το κάνουμε: Βάζουμε στο μούλτι το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα λυώνουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 200 γραμμάρια γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, το χυμό από 1 πορτοκάλι, το σκόρδο και το κρεμμύδι, λίγο πιπέρι και 1 κουταλιά της σούπας κύμινο. Βάζουμε μέσα 3 αλατισμένα μπούτια κοτόπουλου και τα σκεπάζουμε με αυτό. Καλύπτουμε με διαφάνεια και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα. Ολόκληρο το βράδυ είναι προτιμότερο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Βάζουμε τα μπούτια με μπόλικη από τη μαρινάδα να τα καλύπτει και μερικά κυβάκια ντομάτας από πάνω και το ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε βάζουμε από πάνω από μία φέτα τυρί τοστ η οποία λυώνει από τη ζέστη του φαγητού. Βάζουμε τα φουσίλι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία των ζυμαρικών. Κόβουμε 1 ντομάτα τη βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το χυμό ενός λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας ξύδι, λίγη ρίγανη, δυόσμο και άνηθο. Αφού βράσουν τα φουσίλι τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τη ντομάτα, το λάδι κ.λπ. και ανακατεύουμε καλά. |
|