ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Όταν η μουστάρδα συνάντησε το κοτόπουλο το αγκάλιασε πολύ τρυφερά...η συνέχεια στο στόμα σας.


Ανήκει στην κατηγορία: ΚΡΕΑΤΟΜΑΝΙΑ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 28908 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 379 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:

2 στήθη κοτόπουλο χωρίς τα κόκκαλα
1 φλιτζάνι λάδι
6 κουταλιές της σούπας έτοιμη μουστάρδα (γλυκιά ή πικάντικη, ό,τι προτιμάτε)
1 κουταλιά της σούπας μαραθόσπορος
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι (μαύρο)
Χυμός από 1 λεμόνι


Πως το φτιάχνουμε:
Ανακατεύουμε καλά τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το λάδι και τα μπαχαρικά μέσα σε ένα βαθύ μπολ.
Κόβουμε τα στήθη σε χοντρές λωρίδες και τις βάζουμε στο μπολ.
Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 3 τουλάχιστον ώρες, γυρίζοντας που και που τα κομμάτια.
Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ, χωρίς τη μαρινάδα, ή σε ταψί με τη μαρινάδα, μέχρι να πάρει χρώμα.
Σερβίρεται ζεστό με ρύζι ή κρύο πάνω σε μαρουλόφυλλα και αντίβ μαζί με ψητά λαχανικά περιχυμένα με ελαιόλαδο και ξύδι μπαλσάμικο.
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!