Τι θα χρειαστούμε
1 κοτόπουλο
2 φλτζ ρύζι
1 φλτζ ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Ρίγανη Συνταγή από το βιβλίο Gourmet a la μπατιρέ των εκδόσεων Οξυγόνο
Πως το κάνουμε
Με τρία πολύ βασικά υλικά όπως: κοτόπουλο, ρύζι και λάδι, φτιάχνουμε ένα φαγητό που θα χορτάσει μια ολόκληρη οικογένεια. Ταυτόχρονα το κόστος παραμένει πολύ χαμηλό.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το πλένουμε καλά και το στεγνώνουμε.
Ρίχνουμε κατά βούληση αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ρίγανη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί καλά βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Όταν αρχίσουν να ροδίζουν από όλες τις πλευρές, τα βγάζουμε από το τηγάνι.
Ρίχνουμε το ρύζι μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε 6 φλιτζάνια νερό και αλάτι.
Όταν πάρει βράση το νερό ρίχνουμε με προσοχή το ρύζι με το νερό σε ένα ταψί και προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 με 40 λεπτά. Σημείωση! Αν θέλουμε, μπορούμε αντί για ολόκληρο κοτόπουλο να πάρουμε μόνο μπούτια, 1 για κάθε άτομο. Η αναλογία μερίδας στο ρύζι είναι 1 φλιτζανάκι του καφέ ωμό ρύζι.
Το βιβλίο Gourmet a la μπατιρέ μπορείτε να το αγοράσετε μέσω PAYPAL στο www.oxigono.gr και να σας αποσταλεί παντού στην Ελλάδα.
Επίσης μπορείτε να το βρείτε στον ΙΑΝΟ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ και άλλα καλά βιβλιοπωλεία.