ΜΙΛΦΕΙΓΑνάλαφρο, δροσερό γλυκό στο τσάκα τσάκαΑνήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 5219 φορές. Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 14 φορές.
|
|
Τι θα χρειαστούμε:
1 φύλλο σφολιάτας
½ φλτζ ζάχαρη
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
3 κρόκους αυγών
½ φλτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλτζ κορν φλάουερ
1 φλτζ ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κ.σ. βούτυρο
1 φλτζ κρέμα γάλακτος
Άχνη ζάχαρη
Κόβουμε τη σφολιάτα σε ισομεγέθη παραλληλόγραμμα και την τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με το μισό φλιτζάνι ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Παίρνουμε μισό φλιτζάνι κρύο γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουερ και το αλεύρι. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα μέχρι φτάσει λίγο πριν το βρασμό.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι και το κορν φλάουερ. Κατεβάζουμε το γάλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα με τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Ανακατεύουμε πολύ συχνά για να μην κολλήσει. Όταν πήξει η κρέμα (θα κάνει πολύ μεγάλες φουσκάλες που σκάνε, προσοχή στο κάψιμο) αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια.
Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα ταψί, την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ανακατεύουμε με την κρύα κρέμα.
Συναρμολογούμε το μιλφέιγ:
Βάζουμε ένα φύλλο σφολιάτας, λίγη κρέμα, ένα φύλλο σφολιάτας και λίγη κρέμα. Στην τελευταία στρώση σπάμε ένα φύλλο σφολιάτας πάνω από την κρέμα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Tip: το γλυκό το φτιάχνουμε λίγο πριν το σερβίρουμε για να μην νοτίσει.
|
|