ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑΕξωτικό ρυζόγαλο με άρωματα καρύδας και ροδόνερουΑνήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 7862 φορές. Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 23 φορές.
|
|
Τι θα χρειαστούμε: Σε 1 φλιτζάνι γάλα ανακατεύουμε την καρύδα και την αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα να μουλιάσει. Στη συνέχεια το βάζουμε στο μούλτι μαζί με τα αμύγδαλα και τα πολτοποιούμε όλα μαζί. Παίρνουμε 2 φλιτζάνια γάλα και διαλύουμε εκεί μέσα το ρυζάλευρο. Το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη και το μίγμα της καρύδας και των αμυγδάλων τα βάζουμε να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε το γάλα με το ρυζάλευρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα (3-4 λεπτά). Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανίλια και το ροδόνερο. Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Η συγκεκριμένη συνταγή δίνει 4 – 5 μερίδες γλυκό. |
|