BURGER BLUE CHEESEΑν σου αρέσει το ροκφόρ, θα ξετρελαθείς.Ανήκει στην κατηγορία: FINGER FOOD Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 722 φορές. Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 0 φορές.
|
|
Τι θα χρειαστούμε:
750 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
100gr μπλε τυρί, θρυμματισμένο
1 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Μαύρο πιπέρι
Αλάτι
Ρίγανη
Πάπρικα
Λεμόνι
½ κ.γ. σκόνη μουστάρδας
3 ψωμάκια χάμπουργκερ
Για το σερβίρισμα: μαγιονέζα, κετσαπ, μαρούλι, κρεμμύδι, ντομάτα ακόμα και ξεροψημένο μπέηκον. Ό,τι θέλει ο καθένας. Πως το κάνουμε:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τον κιμά, το μπλε τυρί θρυματισμένο, το σχοινόπρασο, μαύρο πιπέρι, πάκρικα (γλυκιά ή αν θέλετε κάτι καυτερό, τότε καγιέν), ρίγανη, αλάτι (ελάχιστο επειδή το τυρί είναι ήδη αλμυρό) και σκόνη μουστάρδας.
Την χωρίζουμε σε μπιφτέκια των 250 γραμμαρίων έκαστο και τα τυλίγουμε σε διαφάνεια.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για 6 με 8 ώρες. Δηλαδή τα κάνουμε το πρωί για να τα ψήσουμε το βράδυ ή το βράδυ για να τα φάμε το πρωί ή το μεσημέρι.
Ψήνουμε είτε στο γκριλ, είτε στα κάρβουνα (πιο νόστιμο) είτε σε ηλεκτρική σχάρα (όπως ο Μπομπ Σφουγγαράκης). Πόσο; Περίπου 5 λεπτά κάθε πλευρά. Εξαρτάται από την ένταση του μέσου με το οποίο θα τα ψήσετε.
Σερβίδουμε ανάλογα με τα γούστα του καθενός. Με μαγιονέζα, κετσαπ, μαρούλι, κρεμμύδι, ντομάτα ακόμα και ξεροψημένο μπέηκον. Ό,τι θέλει ο καθένας
|
|