TRI TIP ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑΑμερικάνικη συνταγή με ...πολύ αίμα. Στην Ελλάδα το ψήνουμε το κρέας.Ανήκει στην κατηγορία: ΚΡΕΑΤΟΜΑΝΙΑ Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 994 φορές. Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 11 φορές.
|
|
Το Tri-tip βρίσκεται στο οπίσθιο τμήμα της ράχης του μοσχαριού. Πρόκειται για ένα εκλεκτό κομμάτι άνευ οστού, συνήθως πεντάκιλο, με εξωτερικό λίπος και εσωτερικές μυϊκές πλάγιες ίνες. Ο χασάπης σας ξέρει. Τι θα χρειαστούμε:
Πως το κάνουμε:
Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό κοφτερό μαχαίρι, κάνουμε τρύπες στο πάνω μέρος του ψητού και παραχώνουμε κομμάτια σκόρδου.
Ανακατεύουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το θυμάρι.
Τρίβουμε με τα μπαχαρικά όλο το κρέας περιμετρικά και το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Τοποθετούμε το κρέας στη σχάρα (αέριο ή κάρβουνα) και το γυρνάμε ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΧΝΑ. μέχρι να "γίνει" η επιφάνεια περιμετρικά.
Έτσι ψήνετε ελληνικά.
Αν θέλετε να το φάτε ωμό από μέσα, τότε ψήστε το 5 λεπτά από κάθε πλευρά μονοκόμματα κοντά στη φωτιά και μετά άλλα 5 λεπτά κάθε πλευρά ψηλά από τη φωτιά.
Αφήνουμε να σταθεί, σκεπασμένο χαλαρά με αλουμινόχαρτο, για 5 λεπτά πριν το κόψουμε.
Εννοείται ότι κάνουμε και πατάτες και σάλτσες και σαλάτες για να το συνοδέψουμε.
|
|